Elton John exhibition at Tate Modern with classical photographies

Elton Johnin valokuvakokoelma esillä Tate Modernissa

Lontoon Tate Modern -museon kävijät voivat lähes puolen vuoden ajan tutustua pop-musiikin supertähti Elton Johnin mittavaan valokuvataidekokoelmaan.

tiistai 15. marraskuuta 2016

Elton John tunnetaan unohtumattomista lauluistaan kuten Yellow Brick Road tai Candle in the Wind, mutta tämän lisäksi hän on valokuvataiteen suuri ystävä.

Erityisesti hän pitää 1900-luvun alkupuolen valokuvista, tuolloin valokuvataiteilijat alkoivat omaksua uusia valokuvausteknisiä mahdollisuuksia. Lähes 150 kuvan otos Elton Johnin kokoelmasta on nähtävänä toukokuun 7. päivään asti Tate Modernissa, Lontoossa.

Underwater Swimmer, Esztergom, Hungary, 30 June 1917. The Sir Elton John Photography Collection © Estate of André Kertész/Higher Pictures

Näyttelyssä on esillä klassisia töitä sellaisilta nimiltä kuin Man Ray, Dorothea Lange, Edward Weston ja Edward Steichen. Kaikki työt ovat alkuperäiskappaleita, jotka Elton John on saanut suoraan taiteilijoilta itseltään.

Dorothea Lange Migrant Mother

Migrant Mother (1936). The Sir Elton John Photography Collection

Glass Tears (1932) The Sir Elton John Photography Collection © Man Ray Trust/ADAGP, Paris and DACS, London 2016

Edward Weston Nude 1936. The Sir Elton John Photography Collection

Edward Weston Nude (1936). The Sir Elton John Photography Collection © 1981 Center for Creative Photography, Arizona Board of Regents

Elton John on kerännyt valokuvataidetta yli 25 vuotta, ja kyseessä on yksi suurimmista tuona aikana kootuista valokuvataidekokoelmista, jonka omistaa yksityishenkilö. Näyttelyyn kuuluu myös merkittävä Man Rayn kuvaama muotokuvakokoelma, jossa esiintyvät mm. Henri Matisse, Pablo Picasso ja André Breton.

Lue lisää näyttelystä täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!