Google Arts Projectin kotisivujen kautta voit vierailla pienissä ja suurissa museoissa.

Google Arts Projectin kotisivujen kautta voit vierailla mm. Tate Britain -museossa ja katsoa kuuluisaa No Woman No Cry -maalausta.

© Shutterstock

Google tarjoaa museokierroksen

Vapaa pääsy: lähde kiertämään suuria ja tunnettuja museoita Google-palvelun kautta.

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Voit katsella vaikkapa Ateneumin taidemuseon maalauksia taikka käväistä Espoon Emmassa. Myös Lontoon Tate Moderniin voi piipahtaa kotisohvalta pitäen.

Palvelu nimeltä Google Arts & Culture vie sinut virtuaalimatkalle maailman moniin eri museoihin ihailemaan maalauksia, valokuvia, veistoksia ja erilaisia installaatioita.

Teokset näkyvät tarkasti

Virtuaalisella kierroksella on nähtävänä yli 150 museota ympäri maailman. Palvelua varten Google on rakentanut sisätilaversion Google Street View'sta eli 360 asteen kameralla tallennetuista kuvista, jotka on vaunun avulla otettu kyseisissä museoissa.

Maalauksista otetut kuvat ovat niin tarkkoja, että niiden yksityiskohdat siveltimen vetoja myöten näkyvät hyvin näyttöruudulla, kun käyttäjä zoomaa lähelle.

Google ja yhteistyössä mukana olleet museot ovat käyttäneet tähän projektiin paljon aikaa. Yksi esimerkki tästä on Lontoon Tate Britainin seinällä oleva maalaus No Woman No Cry, on valokuvattu sekä päivänvalossa että pimeässä, jotta sen sanoma kaikkinensa tulisi esiin.

Tutustu Google Arts Projectiin ja sen tekniikkaan. Tässä on esittelyvuorossa Valkoinen talo:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!