Hylätyn eilisen lumoissa


Hylätyn eilisen lumoissa

Morten Kirckhoff ja Jan Elhøj jahtaavat kameroillaan hylättyjä paikkoja ympäri maailmaa. He ovat käyneet 30 maassa katsomassa yli tuhatta muiden unohtamaa paikkaa. Tule mukaan seikkailuun.

maanantai 9. toukokuuta 2016

Seikkailijakaksikko tutkii hylättyjä sairaaloita ja metsiin unohdettuja jättiläisakvaarioita. Piikkilanka-aidat, humalaiset vartijat konepistooleineen tai ärhäkkäät vartiokoiratkaan eivät pidä heitä loitolla.

“ ”Jännitystä kyllä riittää, muttemme ole erityisen peloissamme. Tunnelma saattaa toki olla painostava, jos paikkaa vartioivat vartijat kulkevat kännissä konepistoolit vyötäröllä.", kertoo Morten Kirckhoff ja jatkaa:

" Niin kävi esimeriksi Albaniassa, kun tunkeuduimme entiseen voimalaitokseen. Haistoimme tupakansavun, kun vartijat kulkivat läheltä piilopaikkaamme. Viritimme myös ansalankoja niin, että heräisimme, jos vartijat lähestyisivät yöllä. Taisimme silti nukkua makoisat unet, sillä aamulla herätessämme ansalanka oli poissa, emmekä olleet kuulleet tai huomanneet mitään."

Tuntematon kiehtoo

Hän ja aisapari Jan Elhøj ovat tunteneet toisensa siitä saakka, kuin he kiertelivät teinipoikina Kööpenhaminassa maalaamassa laittomia graffiteja.

He ovat olleet jo vuosia mukana alakulttuurissa, jolle on annettu maailmalla nimitys Urban Exploration. Elämäntapaan kuuluu hylättyjen ja hankalapääsyisten paikkojen tutkiminen.

Digikuvan toimittaja haastatteli seikkailijakaksikkoa ja sai kuulla jännittäviä tarinoita heidän salaisista tutkimusmatkoistaan ympäri maailman.

Tilaajana voit lukea haastattelun täältä. Samalla saat uusia kuvausideoita ja kenties hieman seikkailumieltäkin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!