Koe Vivian Maierin valokuvauksen maailma

Amerikkalainen lastenhoitaja Vivian Maier otti elämänsä varrella vaikuttavan määrän katukuvia. Nämä upeat kuvat keksittiin sattumalta ja nyt voit kokea ne itse.

maanantai 22. helmikuuta 2016

Kun harrastajahistorioitsija John Maloof osti vuonna 2007 osti huutokaupasta laajan tuntematonta alkuperää olevan negatiivikokoelman Chicagossa, hän tuskin arvasi, miten hienoa valokuvaukseen liittyvää materiaalia kokoelma sisälsi. Siinä osoittautui olevan 120.000 negatiivia, Super 8- ja 16 mm:n äänifilmejä, kehittämättömiä filmirullia ja suuri määrä paperikuvia.

Kysymyksessä oli valokuvausaarre, joka olisi helposti voinut hukkua lopullisesti. John Maloof löysi nimittäin jotain aivan ainutlaatuista: itseoppineen valokuvaajan havaintoja tapahtumista New Yorkista ja Chicagosta 1950- ja 1970-luvuilla.

Kaikki kuvat olivat lastenhoitaja Vivian Maierin ottamia, joka rakasti arkipäivän tilanteiden ja sattumusten kuvaamista. Hänen maailmansa oli toisten maailma – tuntemattomien, nimettömien ihmisten maailma, joita hän lähestyi ja dokumentoi kamerallaan kaupungin kaduilla liikkuessaan.

Hänen valokuvajäämistönsä taso on hyvin korkea, ja kuvat tekivät hiljaisesta lastenhoitajasta maailmankuulun. Vivian Maier kuoli 83-vuotiaana vuonna 2009 aavistamatta, millaisen kohun hänen valokuvatuotantonsa aiheutti. Nyt jokainen voi tutustua John Maloofin kuvakokoelmaan, jossa on ainutlaatuisia välähdyksiä Vivian Maierin elämästä. Kokoelmasta on nimittäin 120 kuvaa esillä aina 22. maaliskuuta saakka Dunkerin kulttuuritalossa Helsingborgissa. Voit tutustua näyttelyyn täällä: www.dunkerskulturhus.se.

Jos Vivian Maierin kuvat kiinnostavat symällisemmin, kannattaa katsoa elokuva "Finding Vivian Maier" - Elokuvan traileri löytyy Youtubesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!