Kuuluisan lounastauon tarina

Kuuluisia kuvia: Lunch Atop a Skyscraper

Time Magazine valitsi marraskuussa sata merkityksellisintä, kautta aikain sivuillaan julkaisemaansa valokuvaa. Yksi niistä on nimeltään Lunch Atop a Skyscraper vuodelta 1932.

maanantai 5. joulukuuta 2016

Mustavalkoinen valokuva työmiehistä syömässä eväitään rautapalkilla istuen Manhattanin yllä on ikimuistoinen.

Päätähuimaava kuva on vuosikymmenten ajan aiheuttanut paljon keskustelua aitoudestaan: oliko tilanne todellinen?

Time Magazine selvitti kuvan taustatarinaa. Kuka kuvan otti ja miksi? Ja mikä tuon kuvan merkitys on ollut aina sen julkaisemisesta asti?

> Lue samalla uutisemme Kaikkien aikojen valokuvat

260 metriä maanpinnan yläpuolella

Myös kolme valokuvaajaa vaaransi henkensä 260 metrin korkeudessa Rockefeller Centerin huipulla New Yorkissa 20. syyskuuta vuonna 1932.

Kukaan ei tiedä, kuka noista kolmesta otti tämän kuvan ja että oliko kyseessä etukäteen sovittu asetelma, mutta joka tapauksessa kuva on yksi historiallinen dokumentti aikakaudesta, jona New York kohosi korkeuksiin keskellä suurta talouslamaa.

Vaikka kyseessä olisikin ollut Rockefeller Centerin, tulevan pilvenpiirtäjän mainoskampanja, se ei tee tyhjäksi kuvan voimaa – siinä oli ja on pelottomia rakennusmiehiä syömässä eväitään ilman turvavaijereita.

Videolla on nähtävänä useita valokuvia 1930-luvun rakennusbuumista New Yorkissa. Mukana on myös iloinen versio samasta kuvasta, jossa rakennusmiehet tervehtivät kuvaajaa hattujaan heiluttaen.

Lue lisää Time Magazinen julkaisemista ikimuistoisista kuvista ja tutustu virtuaaliseen museoon, jossa on nähtävänä sata lähihistoriamme merkittävintä valokuvaa.

> Lue samalla uutisemme Rockefeller uudisti New Yorkia

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!