Tyttökalenterista tuli voimanaiskalenteri

Tunnettu Pirelli-tyttökalenteri otti tällä kertaa uuden suunnan. Mallit ovat nyt tunnettuja, karismaattisia pitkän linjan tekijöitä eri aloilta.

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Jo peräti 42 vuoden ajan ovat (jotkut) miehet katselleet legendaarisia Pirelli-kuvakalentereita, joissa on totuttu näkemään hyvien muotokuvaajien ottamia kuvia enemmän tai vähemmän alastomista huippumalleista ja muista nuorista kaunottarista.

Vuoden 2016 kalenteri on julkaistu, ja konsepti on mennyt kerralla uusiksi – tavallaan hyvinkin tuoreeseen ja edistykselliseen suuntaan. Kuvat on ottanut erittäin tunnettu amerikkalaismuotokuvaaja Annie Leibovitz, jonka kuvissa nähdään alastonmallien asemesta lähinnä kypsiä naisia, vieläpä omien alojensa suuria menestyjiä.

Ensi vuoden kalenterikuvissa poseeraavat mm. taiteilija Yoko Ono, punkrock-legenda Patti Smith ja 77-vuotias filantrooppi ja taidekeräilijä Agnes Gund. Vain kaksi naista poseeraa kevyemmin pukeutuneina: tennistähti Serena Williams ja koomikko Amy Schumer, kuitenkaan näyttämättä erityisen runsaasti paljasta pintaa.

Kalenterista otetaan 20 000 kappaleen painos, mutta sitä ei ole myytävänä vaan sitä jeataan Pirellin asiakkaille ja työntekijöille sekä valituille kuuluisuuksille kuten muusikoille, poliitikoille ja kuninkaallisille. Kriitikoiden mukaan Pirelli on antanut ymmärtää, että feministinen linjaveto oli Leibovizin idea, joten saa nähdä, jääkö trendi pysyväksi vai palataanko ensi vuonna tutuille urille.

Katso lisää kuvia ja video tästä linkistä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!