Huimia tehosteita peilikuvilla

Valokuvaaja, hyödynnä peilejä!

Peilien avulla voidaan kuvauskohde saada toistumaan loputtomasti tai häivytettyä kuvasta lähes kokonaan – sekä paljon muuta.

keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Peili on yksinkertainen apuväline kuvakerronnan muokkaamiseen.

Klassikoihin kuuluu auton sivupeilistä otettu kuva, josta näkee samalla sekä eteenpäin että juuri taakse jätetyn. Peilikuva täytyy vain tarkentaa teräväksi, ja sommittelun täytyy tuoda peilissä olevat kohteet hyvin esiin.

Peilin kanssa voi myös lähteä luontoretkelle ja etsiä sopivia aiheita heijastettaviksi. Peilin avulla voi luoda ikään kuin omia maailmoja.

Sveitsiläiselle valokuvaajalle Sebastian Magnanille peili on keskeinen osa aihetta. Se on kuin oma maailmansa, pieni planeetta täynnä heijastumia rakennuksista, väreistä, tunnelmista ja eloisasta valosta.

Englantilaiselle Laura Williamsille peili on portti toiseen ulottuvuuteen. Kuvaaja istuu ottamassaan kuvassa luontoa heijastavan peilin takana niin, että näyttää itse kadonneen kuvasta.

Invisible. Kuva: Laura Williams

Lue valokuvaajien kertomuksia ja kokeile jutussa kuvailtuja tekniikoita uusimmasta Digikuvan numerosta. Kerromme lisää Laura Williamsista ja hänen Invisible-kuvastaan, jota on jaettu mm. Pinterestissä ja Facebookissa.

Tilaajana voit lukea koko artikkelin sivun ylälaidassa olevan linkin kautta. Tee lehtitilaus Digikuvan kotisivuilla, niin pääset lukemaan lehteä myös Wype-sovelluksella.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!