Tee joulukortti kotona
Koko perhe joulukorttiin

Tee joulukortti kotona

Parin yksinkertaisen ohjeen avulla voit itse tehdä joulukortin, joka tuo iloa vastaanottajalleen. Nyt alkaa olla taas se aika vuodesta.

keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Joulukorttien lähettely voi joidenkin mielestä kuulua menneisyyteen, mutta ainakin itse tehdyssä, persoonallisessa joulukortissa on taikaa – eritoten, jos siinä on itse otettu valokuva, jossa on tuttuja ihmisiä.

Helpoin tie lienee valita jokin hyvä perhepotretti kuluneelta vuodelta. Mutta voi myös olla, että lapset ovat vuoden aikana kasvaneet huomattavasti, tai ehkä olet itse saanut uudet silmälasit, joten keväällä otetut kuvat näyttävät jo nyt yksinkertaisesti (liian) vanhoilta.

Tässä pari neuvoa, joiden avulla saat korttikuvan näyttämään kyllin truoreelta.

Koko perhe kuvaan

Jos paikalla ei ole perheen ulkopuolista valokuvaajaa, kiinnitä kamera jalustalle ja käytä itselaukaisinta tai kaukolaukaisinta.

Kuvan taustan on syytä olla neutraali, tai siinä voi tietysti olla jotain jouluaiheista.

Kuvattavat asetellaan kuvaan niin, että he muodostavat ison A-kirjaimen. Näin saadaan aikaan tasapainoinen kompositio eli sommitelma, josta henkii yhteenkuuluvuuden tunne. Samalla kuva-alan reunoihin jää tyhjää tilaa, johon voi kirjoittaa jouluntoivotukset.

Tee joulukortti kotona
© Shutterstock

> Tilaa 2 numeroa Digikuvaa, niin saat samalla kolme objektiivia älypuhelimeen – yhteensä vain 14,90 euron hintaan – ja säästät samalla 55,40 euroa.

Hymy esiin

Jotta pienemmätkin lapset katsoisivat kuvaushetkellä kameraan, kannattaa salamakenkään kiinnittää jotain hauskaa kuten vaikkapa Pez-pastilliannostin tai pehmolelu – miten se sitten ikinä onnistuukaan.

Lapset mukaan

Etenkin lapset kannattaa varustaa jouluisella rekvisiitalla kuten tonttulakit, kynttilät ja erilaiset joulukoristeet.

Vältä kuvaamista suoraan kohdistuvalla salamavalolla. Käytä mieluummin normaaliobjektiivia tai lyhyttä teleä mieluummin kuin laajakulmaa. Himmenninaukon on syytä olla suurehko: F3,5–F5,6, jotta tausta sumentuisi sopivasti.

Käsittele, jos se on tarpeen, sekä tulosta ja lähetä – hyvän joulun terveisin!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!