40 vuotta avaruussukkuloilla

Noin 40 vuotta sitten lähti ensimmäinen sukkula avaruuteen, minkä jälkeen olemme saaneet ihailla ainutlaatuisia avaruuskuvia.

perjantai 27. tammikuuta 2017

Enterprise-sukkula nousi ensimmäistä kertaa ilmaan helmikuussa 1977 erikoisrakenteisen Boeing 747 -lentokoneen avustamana.

Sukkuloita on lähetetty avaruuteen yhteensä 135 kertaa, ja valokuvaus on aina ollut tärkeä osa avaruusohjelmaa. Sekä Nikonin että Hasselbladin laitteet ovat useasti olleet avaruudessa ja Maan pinnalla, jossa avaruuslentotoimintaa on dokumentoitu.

Olemme keränneet tähän valikoiman NASAn kiehtovia kuvia eri avaruuslennoilta.

Atlantis laskeutuu viimeisen kerran Kennedy Space Centeriin.

Atlantis laskeutuu viimeisen kerran Kennedy Space Centeriin. Kuvassa näkyvät kondenssiveden pyörteet, jotka muodostuvat aluksen siipien perään.

© NASA/Sandra Joseph and Kevin O'Connell
Lähdön tuottamat lieskat NASAn sukkulan viidestä moottorista ovat kirkkaat.

Lähdön tuottamat lieskat sukkulan viidestä moottorista saavat Kennedy Space Centeriä ympäröivän suoalueen näyttämään siltä kuin olisi keskiyö, vaikka kuva on otettu keskellä päivää.

Erikoisrakenteinen Boeing 747 kuljettaa avaruussukkulaa.

Erikoisrakenteinen Boeing 747 kuljettaa avaruussukkulaa. Lentokone ja sukkula on kuvattu 24 mm:n polttovälillä, jotta myös laskeutumista seuraava runsas katsojajoukko saataisiin mukaan kuvaan.

© NASA/Matt Hedges

Tee tilaus ja lue viisi uusinta numeroa > Wype-sovelluksen avulla

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!