Hengästyttävää toimintaa

Uusimmat järjestelmäkamerat ovat salamannopeita ja sopivat siksi toimintakuvaukseen. On vain hallittava kameran käsittelyn perusteet ja käytettävä aikaa salamakuvauksen kokeilemiseen.

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Toimintakuvauksessa on pohjimmiltaan kysymys urheilutapahtuman jännityksestä ja dynamiikasta juuri oikealla hetkellä. Kuvat motocrosspyöristä, kiihdyttävistä moottoripyöristä tai juoksijoista upean luonnon keskellä ihastuttavat aina, ja siksi haasteeseen kannattaa tarttua. Sen vuoksi onkin hyvä asia, että uudet järjestelmäkamerat ovat niin nopeita, että niillä voi sarjakuvata esimerkiksi kymmenen kuvaa sekunnissa.

Automaattitarkennus hallintaan Tilanteet ovat hetkessä ohi ja tapahtumat nopeita. Siksi kannattaa sijoittua jo etukäteen oikein, samoin on syytä olla selvillä siitä, millaisilla säädöillä syntyy paras kuva. Usein kannattaa käyttää kameran edistyksellisiä automaattitarkennusasetuksia. Niin voidaan varmistaa se, että automaattitarkennus seuraa kohdetta. Joissakin tilanteissa on hyvä käyttää salamalaitetta, jotta vaikutelmasta saadaan juuri oikea.

Seuraavilla sivuilla tutustumme tarkemmin hyvän toimintakuvauksen saloihin. Niitä soveltamalla pääsee jo mukavasti alkuun.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!