Nopeita toimintakuvia Nikon D500:lla

Nopeita toimintakuvia Nikon D500:lla

Englantilaiskuvaaja Tom Miles ottaa Nikon D500:lla hauskoja ja erikoisia kuvasarjoja nopeista tilanteista. Katso kuvat ja kuule, miten ne saatiin otettua.

maanantai 28. marraskuuta 2016

Englantilainen urheilu- ja muotokuvaaja Tom Miles on tehnyt kuvasarjan kamppailu-urheilija Tom ”Fire Kid” Duquesnoyn kanssa, joka on MMA-vapaaottelun (mixed martial arts) maailmanmestari. Kuvissa hän rikkoo nopeasti ja tarkasti mm. vesimeloneja, kurpitsoja ja kakkuja iskuin ja potkuin.

Lopputuloksena on räiskyvän vauhdikkaita toimintakuvia.

Tom Milesin vinkit

Ratkaisevan silmänräpäyksen vangitseminen kameralla vaatii hyviä kuvallisia ideoita, hyvää kuvauskalustoa ja teknistä osaamista.

Kameran täytyy tällaisiin kuvaustilanteisiin olla erittäin nopea, suorituskykyinen ja myös vankkatekoinen.

Tarkennus takapainikkeella

"Laukaisinpainikkeen asemesta tarkennan kamerarungon takapuolella olevalla AF-ON-painikkeella, ja laukaisinpainiketta käytän ainoastaan kuvien ottamiseen. Näin voin tarkentaa etukäteen, ja kun painan laukaisinnappia, tarkennus pysyy paikallaan siinä missä pitääkin, kun itse toiminta alkaa", Tom Miles kertoo.

Valitse sopiva himmenninaukko

"Kuvaan zoomeilla, mutta suosin kiinteän polttovälin objektiiveja, koska ne ovat valovoimaisia. Silloin minun ei tarvitse kuvata täydellä aukolla, vaan voin käyttää kolmekin askelta pienempää aukkoa parhain tuloksin.

Jos kuvataan esim. F4,-valovoimaisella zoomilla, ollaan kolmen askeleen himmennyksellä lukemassa F11. Mutta kiinteällä, F1,4-valovoimaisella objektiivilla päästään kolmen pykälän himmennyksellä vielä arvoon F4. Silloin salaman valoa ei tarvita hetikään niin paljoa, joten voin säätää salamatehon niin, että se sopii sarjakuvaukseen, jonka nopeus on kymmenen kuvaa sekunnissa."

Luovuutta mukaan

Tällaisten kuvaustilanteiden rakentamisessa ei loppujen lopuksi ole mitään kovin ihmeellistä – joskus ammattikuvaajatkin tekevät asiasta hieman liian vaikeaa.

Valmistautumalla hyvin, tutustumalla kuvattavaan kohteeseen sekä nopealla ja lujatekoisella kameralla mahdollisuudet saada kuvattua juuri oikea hetki ovat hyvät.

Tämä kaikki löytyy Tom Milesin kameralaukusta:

  • Nikon D500

  • Nikon AF-S Nikkor 24 mm F1.4G

  • Nikon AF-S Nikkor 35 mm F1.8G

  • Nikon AF-S Nikkor 50 mm F1.4G

  • Nikon AF-S Nikkor 85 mm F1.4G

  • Nikon AF-S Nikkor 24-70 mm F2.8G ED

  • Nikon AF-S Micro-Nikkor 105 mm F2.8D VR

  • Seks Nikon Speedlight SB-5000

Tom Milesin huimat toimintakuvat on nähtävissä täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!