Toimintakuvia uudella tavalla

On helpointa vangita ratkaiseva hetki videoimalla ja nappaamalla sitten haluttu kuva videolta. Kun kameralla saa 60 kuvaa sekunnissa ja kuvataan 4K-laatua, saadaan siitä melkein julisteita.

lauantai 9. marraskuuta 2013

Joka on päässyt kokeilemaan toimintakuvauksen jaloa lajia tietää, että esimerkiksi ilmassa olevan ralliauton tai maaliintulon vangitsemiseen juuri oikealla hetkellä vaaditaan tolkuton määrä kuvia.

Vaikka kameralla kuvaisi suurimmalla mahdollisella sarjakuvausnopeudella tarkennuksen seurantaa käyttäen, sattuu kuitenkin, että joko pääkohde ei ole tarkentunut oikein, tai että oikea hetki oli ennen valotusta tai sen jälkeen. Eihän kameralla sitä paitsi voi sarjakuvata loputtomiin, joten vaikka jalkapallo-ottelussa ei laukaisinta voida pitää koko ajan painettuna. Kameran oma muisti täyttyy nopeasti, eikä sarjakuvaus enää ole nopeaa, kun kuvia siirretään muistikortille. Tästä kuitenkin selvitään, kun kuvataan järjestelmäkameralla videota. Etuna on se, että videolle tallentuu paljon enemmän ruutuja sekunnissa. Uusimmat kamerat, esim. toimintakuvaukseen tarkoitettu GoPro Hero 3 ja ammattilaisjärkkäri Canon EOS-1D C osaavat tallentaa 4K-videota, ja uskomme että pian moni muukin järkkäri. 4K on nimittäin seuraavan sukupolven televisiostandardi. 4K on samalla lahja valokuvaajille, koska se nelinkertaistaa Full HD -tarkkuuden. Näin videon jokainen ruutu riittää julistekokoon.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!