Maalivahti venyy

Viisi ottelua, jotka olisimme halunneet kuvata

Nyt virittäydymme jalkapallon EM-kisojen tunnelmaan katsomalla parhaat palat viidestä ottelusta, jotka olisimme mielellämme aikanaan valokuvanneet.

torstai 9. kesäkuuta 2016

Jalkapallon EM-kilpailut alkavat perjantaina. Suomi ei päässyt mukaan tälläkään kertaa, mutta lajin ystävät saavat varmasti mahan täydeltä herkkua eteensä tulevien viikkojen aikana. Olemme koonneet välähdyksiä viidestä takavuosien huippuottelusta, jotka moni kameraharrastaja olisi varmasti mielellään ikuistanut.

1. Maradona ja “Jumalan käsi”

Tämän hetken muistaa moni. Ajatella, että olisi voinut olla stadionilla katsomassa juuri tuon ottelun ja tallentaa tuon unohtumattoman urheiluhetken – ja sen käden kosketuksen.

2. Kun van Basten ratkaisi finaalin upealla volleylla

Hollannilla oli tuohon asti ikuisen kakkosen maine, mutta vuoden 1988 EM-loppuottelu Neuvostoliittoa vastaan muutti asian. Hyökkääjälegenda Marco van Basten teki tilanteeksi 2–0 upealla vedollaan suoraan ilmasta. Siinä oli varsinkin sen ajan filmikameroille ja myös kuvaajille haastetta.

3. Kun David Beckham pelasti Englannin

Beckham lähetti vuonna 2001 Englannin joukkueen MM-turnaukseen näyttävällä vapaapotkumaalillaan 27 metrin etäisyydeltä, kun kolmisen minuuttia lisäaikaa oli kulunut. Olisimmepa voineet tallentaa niin potkun, maalin kuin katsojien reaktiot samalla kertaa!

4. Kun Higuita esitti kuuluisan skorpionipotkunsa

Kolumbian maalivahti Rene Higuita torjui vastustajan korkean laukauksen jaloillaan vuonna 1995. Vastaavaa ei ollut ainakaan siihen mennessä koskaan nähty aikaisemmin. Kuka tahansa muu maalivahti olisi torjunut samanlaisen laukauksen käsillään.

5. Kun Tanska löi Saksan EM-loppuottelussa

Vuoden 1992 loppuottelussa olisi varmasti myös ollut hauska pitää silmä kameran etsimellä, kun pieni pohjoismaa pääsi yllättämään ennakkosuosikki Saksan.

Jos aiot itse valokuvata jalkapalloa tai muuta urheilua kesän aikana, lue artikkelimme urheiluvalokuvauksesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!