Valokuvaa arkipäiväsi ja näytä kuvasi koko maailmalle

Kansainvälinen valokuvaustapahtuma kutsuu myös kaikki suomalaiset tallentamaan arkeaan yhden päivän ajan. Maailman ensimmäinen valokuvauspäivä on tiistaina 15.5. Vuorokauden aikana otetuista kuvista kootaan valtava kuva-arkisto.

maanantai 14. toukokuuta 2012

Kun kaivat kamerasi esiin ja tallennat yhden päivän elämästäsi, voit saada kuvillesi paljon katselijoita. Dokumentoi yksi tiistai elämästäsi, ja voit päästä mukaan maailmanlaajuiseen kuva-arkistoon, jonka kuvista julkaistaan syksyllä kokoelmateos. Ainoa vaatimus on, että kuvat on otettu 15. toukokuuta tänä vuonna.

Valokuvauspäivän järjestää ruotsalainen voittoa tavoittelematon Expressions of Humankind -järjestö. Aday.org-aloitetta tukee kansainvälinen neuvottelukunta, jonka jäseniä ovat muun muassa Nobelin rauhanpalkinnon saajat presidentti Martti Ahtisaari ja arkkipiispa Desmond Tutu. Kuvia odotetaan sekä ammattikuvaajilta että harrastajilta. Kuvilla on tarkoitus kertoa omasta arkipäivästä; kuvien kolme pääteemaa ovat koti, työ sekä ihmisiä yhdistävät asiat.

Parhaat kuvat kootaan suureen kuvagalleriaan, jonka kuvia pääsevät katselemaan kaikki aday.org-tempaukseen osallisuneet. Kaikista parhaat kuvat kootaan myös A Day In the World -nimiseksi kirjaksi sekä näyttelyksi. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!