Valokuvaaja kokeili Top Gun -temppua

Valokuvaaja teki Top Gun -tempun oikeasti

Top Gun -elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1986. Äskettäin, noin 30 vuotta myöhemmin, amerikkalainen valokuvaaja kokeili elokuvan kuuluisaa taitotemppua käytännössä.

tiistai 27. syyskuuta 2016

Olisiko sitä, mitä Goose teki Top Gun -elokuvassa – valokuvasi ohjaamosta käsin täydessä vauhdissa alapuolellaan, lähietäisyydellä lentänyttä venäläistä kilpailijaansa – käytännössä mahdollista toteuttaa? Ja jos hävittäjiä olisi mahdollista lentää niin lähellä toisiaan, millaisia kuvia tilanteesta syntyisi.

Amerikkalainen mainosvalokuvaaja Blair Bunting päätti saada kysymykseensä vastauksen, ja pienen taivuttelun jälkeen hän sai lentonäytösryhmän nimeltä The Patriots Jet Team mukaansa yhteistyöhön.

Kamerana raskas Hasselblad

Itse elokuvassa Tom Cruise kuvaa kevyellä Polaroid-kameralla, kun taas tosielämässä Blair Bunting kuvasi Hasselblad H6D -rungolla ja 35–90 mm:n zoomobjektiivilla, jotta kuvat onnistuisivat.

Kameravalinta ei ehkä ollut viisain mahdollinen, sillä painava kamera olisi heiluessaan voinut jopa rikkoa Buntingilta solisluun.

Puoli tuntia nousun jälkeen pilotit olivat sinut turbulenssin ja tuulten kanssa lentäessään Miramar Base -tukikohdan yllä San Diegossa, Kaliforniassa, ja niin koe saattoi alkaa.

Bunting oli etukäteen parhaansa mukaan suunnitellut allaan olevaan kohteen kuvaamista ja samalla mahdollisesti kuvausasetusten korjailua pää alaspäin.

Videolla Bunting kertoo projektista ja esittelee lopputulosta

Nopea suljinaika ja ilmastointiteippiä

Bunting asetti kameran suljinajaksi lyhimmän mahdollisen ajan ja otti aluksi koekuvia roikkuessaan turvavöiden varassa ja katsellessaan suoraan alapuolellaan olevaa Maan pintaa.

Objektiivin hän oli suojannut ilmastointiteipillä, ja hän painoi sen kiinni ohjaamon lasiin samalla kun koetti ohjeistaa lentäjiä ohjaamaan koneita lähemmäs toisiaan.

Kun koneet pääsivät vain muutaman metrin päähän toisistaan, Bunting otti sarjan kuvia pystymättä kuitenkaan näkemään kamerasta, millaisia kuvista oli tullut. Lopputulos paljastui vasta laskeutumisen jälkeen.

Mutta koe onnistui kuin onnistuikin – ja lopputulos on nähtävissä täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!