Fujifilm FinePix HS30EXR

Fujifilm näkyvästi esillä Las Vegasissa

Tänään alkavat jättimäiset [email protected] tuovat Las Vegasiin alan edustajat kaikkialta maailmasta. Monet kameravalmistajat ovat esitelleet uutuuksiaan jo etukäteen. Fujifilm ehti julkistaa peräti 19 uutta kameraa; monissa niissä on uudistunut kuvakenno, jonka ansiosta kohinaa on entistä vähemmän.

tiistai 10. tammikuuta 2012

Las Vegasissa esitellään paljon uusia kameramalleja, ja Digikuva on mukana tapahtumassa. Fujifilmin esittelypisteissä käy suoranainen kuhina; firma esitteli jo etukäteen 19 uutta kompaktikameramallia, joista monissa on mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten cmos-kenno sekä mahdollisuus kuvata raw-kuvatiedostoja. Esimerkiksi uudessa FinePix HS30EXR -mallissa on 30-kertainen optinen zoom ja 16 megapikselin kenno. Kamerassa on myös elektroninen etsin, jossa on 920 000 pistettä. Kamerassa on uudentyyppinen taustavalaistu cmos-kenno, joka Fujifilmin mukaan vähentää kuvakohinaa jopa 30 prosenttia edelliseen malliin verrattuna.

Fujifilm FinePix F770EXR

Samanlainen kenno on myös FinePix F770EXR:ssa, taskukamerassa, jossa on 20-kertainen (25-500 mm) optinen zoom. Kamerassa on myös gps, joten kuvan exif-tiedoissa näkyvät myös kuvien ottopaikat, ja HS30EXR:n tapaan myös raw-kuvaaminen sekä myös käsisäätöohjelmalla kuvaaminen on mahdollista.

Fujifilm FinePix XP150

Uutuuksien joukkoon mahtuu myös kolme kovaa mallia, jotka kestävät vettä ja sen painetta sekä pakkasta ja iskuja. FinePix XP150:ssä on 14 megapikseliä sekä viisinkertainen optinen zoom, joka vastaa 28-140 milliä. Ne voi viedä kymmenen metrin syvyyteen sekä kymmeneen pakkasasteeseen, ja ne on suojattu hiekalta ja kosteudelta. Myös gps-paikannusjärjestelmä on mukana.

Fujifilm FinePix Z1000EXR

Näyttää myös siltä, että monissa kamerauutuuksissa on Wi-Fi-ominaisuus. Samsung on hiljattain julkistanut tällaisen mallin, eikä Fujifilm jää odottelemaan. FinePix Z1000EXR:n voi kytkeä langattomaan verkkoon, ja kuvia voi lähettää iPhoneen, iPadiin ja Android-laitteisiin. Tämän ohuen kamerauutuuden kuvakenno on sama kuin mikä on myös HS30EXR:ssa ja F770EXR:ssä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!