Photokina

Photokina: tällainen tapahtuma se on

Useimmat valokuvausharrastajat ovat kuulleet Photokina-messuista. Me kertaamme nyt, mistä on kyse.

maanantai 19. syyskuuta 2016

Photokina-messuja voisi luonnehtia kameraharrastajien saksalaiseksi vastineeksi jouluaatolle. Tämä massatapahtuma järjestetään tällä viikolla Koelnmesse-messukeskuksessa Kölnissä.

Messut kestävät tiistaista sunnuntaihin eli 20.–25.9. Digikuvan toimittaja on paikan päällä Kölnissä raportoimassa merkittävimmistä tuoteuutuuksista, kun niiden julkistukset pääsevät kunnolla käyntiin.

Photokina

Photokina on maailman suurin uusien valokuvaustuotteiden esittelyyn keskittyvä tapahtuma, joka on vuodesta 1966 saakka järjestetty Kölnissä joka toinen vuosi. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 1950.

Viime kerralla, vuonna 2014, tapahtuma houkutteli paikalle 160 maasta noin 183 000 vierasta, jotka edustivat yhteensä noin tuhatta eri toimijaa tai yritystä.

Uusia tuulia

Tänä vuonna kävijöitä odotetaan suunnilleen saman verran kuin viimeksi, mutta muilta osin tapahtuma poikkeaa edelliskerrasta monessa suhteessa.

Uusia tuulia edustaa mm. Futurezone-osasto, jossa uudet startupit pääsevät esittelemään ideoitaan ja innovaatioitaan laitevalmistajille. Virtuaalitodellisuuden tuomat tekniset mahdollisuudet suhteessa valokuvaukseen ovat myös näkyvästi esillä tänä vuonna.

Toimintakuvauksesta kiinnostuneille on tarjolla nk. action-halli, täynnä toimintaa oleva messuhalli, jossa on mahdollista päästä kokeilemaan mm. kuvauskoptereita ja toimintakameroita aidoissa tilanteissa.

Suurtapahtuma on lukuisille laitevalmistajille tärkeä näytön paikka, ja sen vuoksi odotamme tulevilta päiviltä paljon.

Seuraamme Photokina-messuja koko viikon, ja uutisia uusista tuotejulkistuksista voit lukea paitsi kotisivuiltamme myös Digikuvan Facebook-sivuilta sekä seurata meitä Instagramissa osoitteessa @DigiNordic.

Photokina

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!