Bob Gruenin rock-kuvia Kaapelitehtaalla

Suomen valokuvataiteen museon naapurissa, Helsingin Kaapelitehtaan Pannuhallissa avautuu tänään maailman tunnetuimpiin rock-valokuvaajiin lukeutuvan Bob Gruenin Rockers-näyttely, joka on esillä 17.6. saakka.

perjantai 29. toukokuuta 2015

Bob Gruen (s. 1945) on yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista rock-valokuvaajista ja palkittu elokuvantekijä. Newyorkilaistaiteilija oli John Lennonin läheinen ystävä, hän kiersi useita kertoja The Clashin mukana ja taltioi muun muassa Sex Pistolsin ainoan Pohjois-Amerikan kiertueen. Bob Gruen on uransa aikana kuvannut lukemattomia huippuartisteja David Bowiesta Led Zeppeliniin ja Tina Turnerista The Ramonesiin. Myös Kissin ”Dressed to Kill” -albumin kansikuvan ottanut Bob Gruen työskentelee nykyisinkin aktiivisesti ja toimii esimerkiksi Green Dayn luottokuvaajana.

Helsingissä nähtävä Rockers-näyttely on Bob Gruenin keskeisiä töitä esittelevä retrospektiivi, joka sisältää noin sata taiteilijan ikonista valokuvaa tunnetuista rock-tähdistä lavalla, takahuoneissa ja arkisissa askareissa. Bob Gruen saapuu Helsinkiin avaamaan näyttelyn, ja teokset ovat myös myynnissä.

Bob Gruenilta on julkaistu lukuisia valokuvakirjoja. Like-kustannus julkaisi vastikään John Lennonin New Yorkin vuosia käsittelevän teoksen ”John Lennon – New Yorkin vuodet”.

Rockers-näyttely on uuden Sideways-festivaalin suurin taideprojekti, ja Bob Gruenin teokset levittäytyvät myös Teurastamon alueelle Sidewaysin tapahtumapäivinä 12.–13. kesäkuuta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!