Finnfoto-palkinto 2015 Merja Salolle

Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry on myöntänyt valokuva-alan tämänvuotisen Finnfoto-palkinnon kuvallisen viestinnän ja valokuvauksen professori Merja Salolle. Suomen Messusäätiön rahoittama 3 000 euron arvoinen palkinto luovutetaan Kuva & Kamera 2015 -tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä perjantaina 6.3.

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Finnfoto-palkinto annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi vaikuttanut suomalaisen valokuvauksen kehitykseen sekä luonut edellytyksiä valokuvan arvostuksen lisäämiselle.

Merja Salo on monipuolinen valokuvaaja ja kirjoittaja. Opetus- ja tutkimusuran ohella hän on tuottanut runsaasti valokuvaa ja valokuvausta käsitteleviä artikkeleita, joita on julkaistu lukuisissa lehdissä ja kirjoissa. Tutkijana ja kouluttajana arvostettu Salo on ollut myös suosittu luennoitsija muissa alan oppilaitoksissa kuten Helsingin Yliopiston viestinnän laitoksessa ja Lahden muotoiluinstituutissa. Valokuvaajana Merja Salo on toteuttanut omia valokuvanäyttelyitään ja osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin. Nyt tutkimusvapaalla oleva professori työstää kirjaa suomalaisen valokuvauksen digitalisoitumisen historiasta. Teoksen on tarkoitus ilmestyä syksyllä.

Kuvallisen viestinnän ja valokuvauksen professori Merja Salo on 18. Finnfoto-palkinnon saaja. Vuonna 1970 perustettu Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry edistää valokuvataidetta ja -kulttuuria ja toimii etenkin ammattivalokuvaajien arvostuksen ja aseman parantamiseksi sekä edistää valokuvaajien yhteistyötä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Kuvallisen viestinnän ja valokuvauksen professori Merja Salo (s. 1953, Hämeenlinna) on suorittanut Taideteollisen korkeakoulun koulutuskeskuksen valokuvauslinjan tutkinnon vuonna1984. Taiteen tohtoriksi hän väitteli Taideteollisessa korkeakoulussa vuonna 1997. Tampereen yliopistossa toimittajan tutkinnon 1979 suorittanut Merja Salo oli Suomen Tietotoimiston ulkomaantoimittajana 1980–88 ja vapaana valokuvaajana sekä kirjoittajana 1988–93. Taideteollisen korkeakoulun (nyk. Aalto-yliopisto) kuvallisen viestinnän ja valokuvauksen professoriksi Merja Salo nimitettiin 1994, jossa toimessa hän jatkaa edelleen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!