Faye Dunaway, Beverly Hills, Terry O'Neill

Kuuluisia kuvia huutokaupattavina

Huutokauppatalo Sotheby's ja verkkokauppa eBay perustivat aiemmin tässä kuussa yhteisen alustan suorille verkkohuutokaupoille, ja nyt myytävänä on erittäin tunnettuja ja arvokkaita valokuvia mm. sellaisilta nimiltä kuin Ansel Adams ja Olafur Eliasson.

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Potentiaaliseen asiakaskuntaan kuuluu yli 150 miljoonaa ihmistä, kun tunnetun englantilaisen huutokauppatalo Sotheby'sin New Yorkin -osasto järjestää ensimmäisen verkkohuutokauppansa eBayn sivustolla otsikon Photographs alla.

Virtuaalivasara kopsahtaa huomenna 1. huhtikuuta klo 17.00 Suomen aikaa, ja myynti loppuu klo 2:00 yöllä. Myynnissä on 188 tunnettua valokuvaa merkittäviltä kuvaajilta, joihin kuuluvat mm. Ansel Adams, Olafur Eliasson, Vik Muniz, Carrie Mae Weems, Richard Avedon, Paul Strand, Lee Friedlander, László Moholy-Nagy, Man Ray, Helmut Newton, Irving Penn, Berenice Abbot, Henri Cartier-Bresson ja W. Eugene Smith.

Verkkohuutokauppa toimii käytännössä niin, että kukin kuva on myynnissä kaksi minuuttia ja menee tuona aikana eniten tarjonneelle.

Tämän uutisen kuvassa on Faye Dunaway hotellissa Beverly Hillsissä, ja kuvan on ottanut Terry O'Neill. Sen arvioitu myyntihinta on 10–15 000 dollaria eli nykyisellään noin 9 300–14 000 euroa.

Kalleimman kuvan tittelistä kilpailee kaksi klassista otosta, joista toisessa on Marilyn Monroe (kuvaaja Richard Avedon) ja toisessa Punto de Fuga (kuvaaja Helena Almeida). Molempien myyntihinnat ovat ennakkoarvioiden mukaan 50–70 000 dollaria eli noin 46 500–65 000 euroa.

Lue lisää täältä: http://www.ebay.com/clt/sothebys/upcoming

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!