Väriestejuoksu

Kuvaa värikkään iloisia juoksijoita

Suomessakin suuren suosion saavuttaneiden Väriestejuoksujen sarjasta on tälle vuodelle jäljellä kaksi tapahtumaa, joista ensimmäinen juostaan tänään Tampereella ja toinen viikon kuluttua Turussa. Katsojien kannattaa ehdottomasti ottaa mukaansa kamera.

lauantai 22. elokuuta 2015

Tänä lauantaina Tampereen Hervannassa on kello 13:sta eteenpäin luvassa hulvatonta ja ennen kaikkea värikästä juoksun juhlaa – ja ainakin yhtä iloista meininkiä kuin Pekingin MM-kisoissa.

Noin viiden kilometrin mittaisen juoksureitin varrella on pisteitä, joissa osallistujat könyävät yli, ali tai läpi hauskoista esteistä ja saavat lisäksi päälleen värijauhetta. Värikkäät esteet sisältävät liukumäkiä, kiipeilyverkkoja, pomppulinnoja ja vaahtoa. Maaliin tultuaan juoksijat pääsevät maalifestariin, jossa kaikki heittävät värijauhetta ilmaan DJ:n soittaessa musiikkia.

Kyseessä ei ole kopio amerikkalaisten Color Run -tapahtumien kopioista – ainakaan sikäli, että niissä juostaan ilman esteitä. Yhtäkaikki, tapahtumia yhdistää liikunnan ilo – ellei peräti hulluttelu – eikä juoksuun kuluvilla ajoilla liene monelle osallistujalle mainittavaa merkitystä. Mutta ilo saattaa tarttua myös tapahtuman katsojiin, ja niinpä tässä on erinomainen sauma herkullisia tilanteita ja iloista ilmapiiriä janoaville valokuvaajille.

Väriestejuoksuja järjestettiin Suomessa jo viime vuonna, jolloin tapahtuma keräsi yli 15 000 osallistujaa. Tänäkin kesänä nämä tapahtumat ovat kiertäneet maata, ja tasan viikon kuluttua 29.8. on vielä jäljellä Turku. Tapahtuma saanee jatkoa ensi vuonna. Lisätietoa saa osoitteista http://www.variestejuoksu.com ja http://www.funrun.fi/info.html. Tapahtumalla on tuhansia tykkääjiä Facebookissa, ks. https://www.facebook.com/funrun.fi

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!