Näyttelyjä ja tapahtumia pitkin vuotta

Näyttelyjä ja tapahtumia pitkin vuotta

Kevät ja kesä ovat vilkasta aikaa valokuvausharrastajille ja valokuvauksesta kiinnostuneille. Ennen kesänäyttelyiden avautumista ehtii vielä tutustua kevään valokuvanäyttelyihin.

torstai 12. toukokuuta 2016

Vielä ehtii – tässä on muutamia valokuvanäyttelyjä, joihin ehtii vielä viikolla 20 – ja moniin sen jälkeenkin – sekä hääkuvausaiheinen suurtapahtuma. Kesän näyttelytietoja löytyy Digikuva-lehdestä, numeron 7/2016 uutisista.

Valokuvanäyttelyjä

Jari Koski: Seitajärvi 1944 – Sota asuu meissä kaikissa Sodanaikainen siviileihin kohdistuva terrori ja sen ylisukupolvinen vaikutus on Jari Kosken näyttelyn teemana – kuinka pelko, ahdistus, katkeruus ja anteeksianto vaikuttavat ihmisiin yhä. Koski kuvasi lappilaisia silminnäkijöitä ja sodan perillisiä. Seitajärvi 1944 -näyttelyssä on esillä myös vanhoja valokuvia, haastatteluja ja esineistöä. Lapin maakuntamuseo Arktikum, Rovaniemi, 20.5.–7.8.

Rakkaudesta – 20 näkemystä rakkauden monimuotoisuudesta Stadin Aikuisopiston valokuvaopiskelijoiden tuottama näyttely esittää kaksikymmentä näkemystä rakkauden monimuotoisuudesta. Virka-galleria, kaupungintalo, Sofiankatu 1 / Pohjoisesplanadi 11–13, Helsinki, 29.5. asti.

Kuvia Suomesta Markus Jokelan valokuvia suomalaisesta arjesta 1990-luvun alusta viime vuosiin. Jokela valittiin vuoden parhaaksi valokuvaajana Suomen kuvajournalistit ry:n järjestämässä Kuvajournalismi 2015 -kilpailussa. Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä, 29.5. asti.

Öisiä maisemakuvia Esa Rosqvist on nuori, itseoppinut valokuvaaja Kouvolasta. Hänen intohimonaan on maisemien taltiointi etenkin öisin. Kaakkois-Suomen valokuvakeskus Galleria Pihatto, Valtakatu 80, Lappeenranta, 28.5. asti.

Kun maailma rappeutuu Näkövammainen valokuvaaja Mikko Vento haastaa näyttelyllään itsensä sekä kannustaa muita ihmisiä jaksamaan eteenpäin vaikeuksista huolimatta. Näyttelyn kuvat on otettu Ilosaarirockissa, ja pääpaino on ollut esiintyjissä. Osa kuvista on muokattu havainnollistamaan näkövamman vaikutusta näkemiseen. Savonlinnan maakuntamuseo Riihisaari, 5.6. asti.

Dokumentaristiklubi

F5.6 on klubi kaikille dokumentaarisesta valokuvauksesta ja kuvajournalismista kiinnostuneille, joka järjestetään kuukauden ensimmäisenä tiistaina läpi koko vuoden. F5.6 koostuu alustuksista, portfolioista, keskusteluista ja tapaamisista. Tilaisuuden järjestävät vuorotellen Photo Do ja Suomen kuvajournalistit.

F5.6-klubi järjestetään joka kuukauden ensimmäinen tiistai Kansallisteatterin Lavaklubilla osoitteessa Läntinen teatterikuja 1, Helsinki.

Hääkuvauksen suurtapahtuma

Eurooppalainen, hääkuvaukseen keskittyvä Way Up North -tapahtuma järjestetään Tukholmassa 11.–12.10.2016. Tapahtuma järjestettiin viime vuonna ensi kertaa, ja valokuvaajia, puhujia ja sponsoreita oli mukana yhteensä noin 550.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!