Nokia lyö kuvanlaadussa monet kamerat

Kuvankäsittelyyn erikoistunut DxO on ryhtynyt testaamaan älypuhelimilla otettujen valokuvien teknistä kuvanlaatua. Kännyköillä on vielä matkaa parhaisiin kompaktikameroihin, mutta moni pienempi kamera jää ainakin Nokian huippumallin taakse.

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ranskalainen DxO tunnetaan mm. kuvankäsittelyohjelmistaan. Firma on jo pitemmän aikaa myös analysoinut kameroiden kuvakennojen ominaisuuksia sekä julkaisuut arvioita niiden tuottamasta kuvanlaadusta. Nyt ovat vuorossa älypuhelinten kamerat, joista etunenässä Nokia 808 Pureview. Yksityiskohtien erottelukyky eli resoluutio on tässä kännykkäkamerassa 41 megapikseliä eli parempi kuin missään toisessa mallissa.

Testin tulos on tiivistetysti sanottuna se, että keskitasoa paremmat mutta jo hieman vanhentuneet kompaktikamerat, kuten Canon PowerShot G9, jäävät kuvanlaadussa jälkeen Pureview 808:sta, mutta Nokian lippulaiva taas häviää uudemmille kompaktikameroille, kuten Canon PowerShot S100. Näiden kolmen saamat arvosanat olivat 77, 81 ja 88, kun maksimipistemäärä oli 100.

Videokuvan laadussa uudet älypuhelimet pärjäsivät pikkukameroille paremmin kuin valokuvien laadussa. DxO:n testissä Samsung Galazy SIII sai arvosanan 71, kun Canon PowerShot S100:n oli tyytyminen arvosanaan 66. Lisää DxO Mark Mobile -testeistä on täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!