Tuotekuvassa Sigma 28 mm, Sigma 40 mm, Sigma 56 mm, Sigma 70-200 mm ja Sigma 60-600 mm

Objektiivin hankkimista suunnitellessaan kannattaa huomioida myös japanilaisvalmistaja Sigma. Tarvikeobjektiivien laatu on parantunut ja valikoima monipuolistunut viime vuosina. 

© Sigma

Photokina 2018: viisi merkittävintä tuotejulkistusta

Uudet kameravalmistajat käyvät entistä harvinaisemmiksi, mutta siltikin valokuvausalan suurilla Photokina-messuilla riitti kiinnostavia tuoteuutuuksia. Tässä yhteenvetoa.

tiistai 2. lokakuuta 2018

Usko siihen, että Photokinassa nähtäisiin tänä vuonna vallankumouksellisia tuoteuutuuksia sen jälkeen kun Nikon ja Canon olivat esitelleet peilittömät kinokoon järkkärinsä jo viikkoja ennen messuja, oli vielä viikko sitten koetuksella. 

Mutta vaikkeivät myöskään Sony ja Olympus esitelleet uutta, nähtiin muilta valmistajilta mielenkiintoisia julkistuksia neljän messupäivän aikana.

Tässä yhteenveto merkittävimmistä julkistuksista: 

1. Leica, Sigma ja Panasonic ovat ryhtyneet yhteistyöhön

Kamerarunkojen ja objektiivien yhteensopimattomuus kiinnitystyypin takia on aina ollut murheenkryyni valokuvaajille. Mutta nyt Leica, Sigma ja Panasonic haluavat tehdä tästä lopun. 

Photokina-messuilla kolmikko näet ilmoitti, että se käyttää tästä lähtien samaa kiinnitystyyppiä kino- ja APS-C-koon kameroissa – nimittäin Leican kehittelemää L-kiinnitystä. 

Niinpä kuvaajat voivat tulevaisuudessa käyttää yhden valmistajan objektiivia ja toisen valmistajan kamerarunkoa. 

Äkkiseltään tämä kuulostaa hyvältä kaikkien kolmen valmistajan kannalta, koska entistä useampia objektiiveja pystytään käyttämään entistä useammissa rungoissa. 

2. Panasonic esitteli peilittömän kinokoon kameran

Jos uusien kameroiden valikoima ei vieläkään miellytä, niin odota ensi kevättä, jolloin  Panasonicin ensimmäiset peilittömät kinokoon järjestelmäkamerat S1 ja S1R   tulevat markkinoille.

Näiden mallien julkistaminen alleviivaa entistä voimakkaammin sitä, että valokuvauksen tulevaisuus on peilittömissä kinokoon kameroissa. 

Panasonic Lumix  S1R

47 megapikselin Panasonic Lumix S1R on suunnattu valokuvausharrastajille ja 24 megapikselin Panasonic Lumix S1 videokuvaajille.

© Panasonic
Panasonic Lumix S1R

Molemmat kamerat tallentavat 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella, mihin ei pysty yksikään kilpailija.

© Panasonic

3. Zeiss rikkoi rajoja hybridityyppisellä kamerallaan

Saksalainen kameravalmistaja Zeiss yllätti ZX1-mallillaan, joka on kuin älypuhelimen ja kinokoon kameran hybridi. 

Zeiss-uutuus muistuttaa toisesta kehityksestä, jota on jo jonkin aikaa nähty kameroissa, älypuhelimissa ja kuvankäsittelyohjelmissa: hyviä kuvia on voitava saada ja myös jakaa helposti. 

Kaikesta päätellen tämä tulee toteutumaan Zeissin uutuuskameranssa, jossa on Lightroom integroituna. 

> Lue myös: Zeissilta vuoden pommi Photokinassa

4. Sigma laajensi valikoimaansa viidellä objektiivilla

Ainakaan valikoiman kapeus ei estä valokuvaajia enää nykyään kuvaamasta nk. tarvikeobjektiiveilla. Tähän pyrkii ainakin japanilainen Sigma, joka esitteli viisi uutta objektiivia Photokinassa.

Ne ovat 28 mm F1.4 DG HSM, 40 mm F1.4 DG HSM, 56 mm F1.4 DC DN, 70-200 mm F2.8 DG OS HSM ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä 60-600 mm F4.5-6.3 DG OS HSM. 

Lue ensivaikutelmamme Sigma 60-600 mm -zoomista

Sigma 70-200 mm F2.8 DG OS HSM

Sigman valikoimassa on nyt myös kauan odotettu 70-200 mm F2.8, joka perinteisellä, monipuolisella ja suositulla polttovälialueellaan vetoaa niin harrastajiin kuin ammattilaisiinkin. 

© Sigma

5. Venus Optics tuo markkinoille uniikkiobjektiiveja

Kiinalainen Venus Optics on erikoistunut objektiiveihin, jotka erottuvat joukosta, ja tällä kertaa esittelyssä oli peräti 12 uutuutta. 

Neljä niistä esiteltiin jo aiemmin messuilla Pekingissä ja loput kahdeksan Photokinassa.

Uusia objektiiveja ovat 4 mm F2.8 kalansilmäobjektiivi Micro Four Thirds -kameroihin ja 10-18 mm F4.5-5.6 Sonyn kinokoon kameroihin (E-kiinnityksellä).

Lue myös: Säästä rahaa – osta tarvikeobjektiivi

Laowa 4 mm F2.8

Uusi Laowa 4 mm F2.8 avaa uusia maailmoja Micro Four Thirds -kuvaajille. 

© Venus Optics

Toimitus suosittelee: 100 vinkkiä ja kurssia kuvankäsittelyyn

Oletko täysin perillä siitä, kuinka valokuvien värisävyjä tai terävyyttä hallitaan kuvankäsittelyssä? Jos et, se voisi olla syytä oppia. 

Digikuvalla on mistä tarjota kuvankäsittelyaiheinen kurssikirja nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia Photoshopiin, Lightroomiin ja Elementsiin.

Kirja on tehty niin, että se sopii hyvin eritasoisille kuvankäsittelijöille aloittelijoista rutinoituneisiin tekijöihin, jotka ottavat kuvansa raakatiedostoina.

Kirjan yksityiskohtaisten, vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden avulla onnistut käsittelemään kuvasi uudelle tasolle. Kursseissa käydään läpi eri toiminnot, säätömahdollisuudet ja tehosteet.

> Nyt saat kurssikirjan sekä kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Napsauta linkkiä ja lue lisää.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!