Reutersin vuoden kuvat kameramerkeittäin

Uutistoimisto Reutersin tämän vuoden parhaat kuvat on jaettu kameramerkkien ja niissä käytettyjen kamera-asetusten mukaan.

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Huippuvalokuvaajien onnistuneimmista otoksista on aina helppo nauttia, ja kansainvälisen uutistoimisto Reutersin valinnat vuoden 2012 parhaiksi uutisvalokuviksi ovat nähtävissä tällä sivustolla.

Valokuvauksen harrastajia luonnollisesti kiinnostaa huippukuvissa niiden tekninen puoli. Valokuvaussivusto petapixel.com kokosi yhteen Reutersin vuoden valokuvien exif-tiedot, joista käy ilmi mm. se, millä kameralla mikin kuva on otettu ja millaisia asetuksia kuvissa on käytetty. Reutersin käyttämät kameramerkit ovat lähinnä Canon ja Nikon, ja merkkijakautumaa osoittava ympyrädiagrammi saattaa yllättää osan lukijoista - heitäpä arvaus suosituimmasta merkistä ennen kuin napsautat tästä.

Grafiikoista käy ilmi, että Reutersin kuvaajien yleisin yhdistelmä on tänä vuonna ollut Canon EOS-1D Mark IV ja laajakulmazoom EF 16-35mm F2,8. Yleisin asetusyhdistelmä oli aukko F2,8, valotusaika 1/320 s sekä ISO 200 -herkkyys.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!