Esa Ringbom, Huittinen: Aikainen kevät.
Aikainen kevät

Minun maisemani -valokuvauskilpailun voitto meni Huittisiin Esa Ringbomille. Tuomariston mukaan hänen kuvansa valkoisesta jäniksestä kertoo hienosti luonnon ja ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen kohtaamisesta.

© Esa Ringbom

Viikon painavimmat: joulukuu huipentaa juhlavuoden upein kuvin

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi on pikkuhiljaa huipentumassa, mikä näkyy myös valokuvauksessa. Tässä pari muistutusta ja suositusta hyvien kuvien ystäville.

tiistai 28. marraskuuta 2017 teksti L. Hagemann

Digikuva suosittelee

Katsauksessamme Viikon painavimmat kerromme, mitkä näyttelyt, tuotteet, projektit ja muut valokuvausalan uutiset ja ilmiöt ovat viime päivinä erityisesti jääneet mieleemme.

Tällä kertaa esittelijänä on toimittaja Markku Seppänen. 

Joulukuu on jo nurkan takana, ja monille tämä pimeä kuukausi tarkoittaa enimmäkseen sisätiloissa pysyttelemistä, ja mitä valokuviin ja valokuvaukseen tulee, uuden inspiraation hakemista.

Valokuvallisia inspiraation lähteitä on nyt onneksi tarjolla runsaasti:

Sadan suomalaiskuvaajan hanke huipentuu

100 suomalaista valokuvaajaa -hanke esittelee sadan päivän kuluessa sata suomalaista nykyvalokuvaajaa valokuvataiteen, mainoskuvan, muotikuvan, muotokuvan, kuvajournalismin, dokumentarisen valokuvan ja luontokuvan kentiltä.

Päivittäin, 2.12. asti, esitellään uusi kuvaaja täällä ja Jyväskylässä osoitteessa Kauppakatu 5. Kun kaikki valokuvaajat on esitelty, Jyväskylässä järjestetään suomalaista valokuvaa käsittelevä suomalaisen valokuvan juhla, joka kokoaa alan ammattilaiset saman katon alle keskustelemaan suomalaisen valokuvan nykytilanteesta ja tulevaisuudesta.

Tänään päivän kuvaaja on Rami Hanafi.

Pige ved strand
Rami Hanafi, Scotty Lago, California, 2009

Rami Hanafi korostaa aina tarinallisuuden merkitystä työssään dokumentaristina tai kaupallisena kuvaajana. Hanafi on tunnettu hänen luontaisesta kyvystään motivoida ja ohjata kuvattavia ihmisiä, jättäen aina tilaa myös sattumanvaraisuudelle ja autenttiselle tunnelmalle.

© Rami Hanafi, Scotty Lago, California, 2009

Samassa rytmissä nettisivujen kanssa valokuvat nähtävissä myös Äkkigallerian ikkunassa Jyväskylässä, osoitteessa Kauppakatu 5.

Sadantena päivänä 2.12.2017 juhlitaan suomalaista valokuvaa niin ikään Jyväskylässä.

Minun maisemani -kilpailu ratkesi

Minun maisemani -valokuvauskilpailusta kasvoi tiettävästi maailman toiseksi suurin luontokuvakilpailu. Siihen ladattiin 43 904 maisemakuvaa 313 eri paikkakunnalta 7594 kuvaajan toimesta. 

Kuville annettiin ääniä 1 018 471 kappaletta, ja kilpailusisvuilla oli käyty 2 181 341 kertaa kisan päättyessä. Tämä on melkoinen suoritus suomalaisilta valokuvaajilta!

3. sija – Mika Koivisto, Rovaniemi: Sininen ja valkoinen
3. sija – Mika Koivisto, Rovaniemi: Sininen ja valkoinen

Kilpailun tuomaristo totesi näkevänsä kuvassa sata vuotta täyttävän Suomen kulttuurimaisemaa: kotien, tehtaiden ja sähköpylväiden keskellä Suomineidon käsivarsi ja pää kuuraisena talviaamuna.

© Mika Koivisto

Minun maisemani -valokuvakilpailu on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017 ja sen järjestäjänä on Suomen Ammattiluontokuvaajat ry.

Suomen valokuvataiteen museon näyttelyitä

Abstrakti! Vuosisadan ilmiö 1917–2017 juhlistaa valokuva-abstraktion satavuotista historiaa. Yli sadan teoksen näyttely esittelee valokuvauksen uudistajia ja kokeilijoita eri vuosikymmeniltä.

Sofia Okkosen näyttely Rose on valokuvallinen esileikki ja naisen profiili. Se esittää studioon eristetyn, kameralle poseeraavan naisen.

Sofia Okkonen: Sarjasta Rose
Sarjasta Rose

Sofia Okkosen näyttely Rose on valokuvallinen esileikki ja naisen profiili. Se esittää studioon eristetyn, kameralle poseeraavan naisen. 

© Sofia Okkonen

Tamperelaisen valokuvakeskus Nykyajan tuleviin näyttelyihin voi tutustua täällä, ja Salon taidemuseon Veturitallilla on menossa Elliott Erwitt -retrospektiivi.

Seuraa, mitä valokuvauksessa tapahtuu meillä ja muualla. Tilaa Digikuva, niin voit lukea lehteä Wype-sovelluksen kautta mobiililaitteilla. Luettavissasi on aina viisi uusinta numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!