World Press Photo -näyttely Helsingissä

Maailman parhaimmiksi valituista lehtikuvista koostuva valokuvanäyttely avautuu yleisölle Helsingissä tänään.

torstai 20. elokuuta 2015

Helmikuussa ratkenneen World Press Photo 2015 -valokuvauskilpailun parhaimmistoa esittelevä kiertonäyttely avautuu Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä. Kaupungissa vietetään tänä iltana myös Taiteiden yötä. Maailman arvostetuin kuvajournalismin kilpailu järjestettiin nyt 58. kerran, ja siihen osallistui 5 692 ammattikuvaajaa 131 maasta. Kilpailusarjoja oli kahdeksan, ja yhteensä 42 valokuvaajaa palkittiin.

Kilpailukuvat ovat raa'an dokumentaarisia, ne muistuttavat ja kertovat maailman karusta todellisuudesta – sodista sekä muista kärsimyksistä ja epäkohdista kuten ympäristön saastumisesta, vähemmistöjen sortamisesta ja eläinten huonosta kohtelusta. Kuvaajat paitsi koettavat ansaita elantonsa, vaarantavat monesti myös terveytensä ja jopa henkensä. Yllä oleva kuva kuuluu kiinalaisen Lu Guangin kuvasarjaan, joka palkittiin pitkäaikaisten kuvaprojektien kategoriassa.

World Press Photo 2015 -näyttely järjestetään yhteistyössä Helsingin Sanomien, Canonin, Alankomaiden suurlähetystön ja Helsingin kaupungin kanssa. Se kiertää yli 100 kaupungissa yli 45 maassa. Helsingissä se on esillä 10. syyskuuta saakka.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!