World Photo Day: kuusi faktaa

Elokuun 19. päivä on World Photo Day. Tässä on kuusi asiaa, jotka saattavat yllättää monen valokuvaustietäjänkin.

lauantai 19. elokuuta 2017

1. Elokuun 19. päivänä vuonna 1839 Ranskan valtio hankki patentin ensimmäiseen menetelmään, jolla valmistettiin kameralla taltioitu, kestävä valokuva. Patentti tehtiin samalla julkiseksi, kaikkien ihmisten ulottuville koko maailmassa. Samana vuonna tähtitieteilijä John Herschel keksi sanan photograph eli valokuva.

2. Maailmassa otetaan nykyään kahdessa minuutissa enemmän valokuvia kuin mitä koko 1800-luvulla otettiin yhteensä.

3. Maailman tähän asti mittavin valokuvauskilpailu järjestettiin Hollannissa vuonna 2012, kun kilpailuun lähetettiin yli 350 000 kuvaa.

4. Kuu on hautausmaana 12 Hasselblad-kameralle, jotka jätettiin sinne tilanpuutteen vuoksi – avaruusalukseen saatiin näin saman verran tilaa Kuusta otetuille näytteille, jotka tuotiin Maahan tutkittaviksi.

5. Valokuvia otetaan maailmassa nykyään noin 350 miljardia kappaletta joka vuosi. Niistä 250 miljardia on viimeisen vuoden aikana löytänyt tiensä Facebookiin.

6. Maailman katselluin valokuva on Windows XP:n taustakuva, jossa nähdään kalifornialaista nurmikenttää.

Toimitus suosittelee: tyylikäs kameralaukku 

Kätevä ja tilava olkalaukku lomalle tai kuvausretkelle on hyvä investointi. Uudessa kameralaukussamme on oma tila tabletille, joten se on helppo ottaa mukaan ja siirtää siihen kuvat kameralta WiFi-yhteyden kautta. 

Voit saada laukun ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Pelkän laukun arvo on 53,20 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!