3 tapaa hankkia laitteta

Moni harrastajakuvaaja haluaisi kokeilla jotain huippulaitetta, kuten valovoimaista 300 millin objektiiva tai ammattikameraa. Kalliin unelman voi toteuttaa myös edullisesti. Esittelemme kolme tapaa.

perjantai 18. toukokuuta 2012

Laatu maksaa. Useimmat valokuvauksen harrastajat joutuvat jossain vaiheessa toteamaan tämän harmillisen asian. Harvalla on mahdollisuus ostaa kerralla juuri sellainen kalusto, minkä katsoo tarpeelliseksi. On tyydyttävä lukemaan vesi kielellä testejä ja käymään ikuisia väittelyitä laitteiden paremmuudesta harrastajien keskustelupalstoilla.

Esimerkiksi valovoimainen teleobjektiivi maksaa helposti yli 5?000–10?000 euroa eli monta kertaa enemmän kuin monen harrastajan koko kuvauskalusto.

Jos haluaa ehdottomasti päästä kuvaamaan jollakin huippulaitteella, listahinnalla ostaminen ei ole ainoa vaihtoehto. Laitteen voi esimerkiksi vuokrata. Vuokraaminen on järkevää, kun laitetta tarvitaan vain lyhytaikaisesti. Vuokralaitteen avulla voi myös kokeilla, onko jokin laite ostamisen arvoinen. Esimerkiksi tilapäinen studiosalamoiden tarve on usein järkevämpää hoitaa vuokraamalla. Joskus kannattaa vuokrata studio valaisukalustoineen, koska salamoiden lisäksi tarvitaan kunnon tila, taustoja, heijastimia ym. Mahdollisuuksiin voi tutustua hakemalla netistä hakusanalla vuokrastudio.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!