Canonin linssi Sonyn runkoon

Jatka vanhan objektivisi elinpäiviä vieraan kamerarungon kumppanina.

maanantai 23. tammikuuta 2012

Jos omistat vanhoja Canon-objektiiveja mutta samalla palat halusta hankkia (muun merkkisen) peilittömän järjestelmäkameran, tämä uutuus on tehty sinulle. Conurus ja Metabones -firmat ovat nimittäin valmistaneet sovittimen, jonka avulla Canonin objektiiveja voi käyttää Sony NEX -järjestelmäkamerassa.

Canon EF Lens to Sony NEX Smart Adapter -sovittimen ansiosta kamera osaa hallita objektiivin himmennintä niin, että valotus toimii erilaisilla valotusautomatiikoilla. Lisäksi objektiivin kuvanvakain toimii normaalisti ja sovitin tukee objektiiveja, olipa niissä EF- tai EF-S-kiinnitys. Tarkennuksen joutuu säätämään kylläkin käsin.

Lisätietoa sovittimesta on täällä, josta sen voi myös tilata. Hinta on 399 dollaria eli kolmisensataa euroa, eli aika hintava tuote, mutta myös suosittu: ensimmäinen erä myytiin loppuun hetkessä. Metabones ei ole aloittelija tällä alalla, sillä se on jo kauan valmistanut sovittimia niin Nikonin kuin Leicankin optiikoille, joita voi käyttää Sonyn rungoissa E-kiinnityksellä. Valmistajalta löytyy myös Micro Four Thirds -järjestelmään sopivia sovittimia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!