CES 2018

CES-messuilla kävi yli 184 000 vierasta. Näytteilleasettajina oli 4000 firmaa.

© Kobby Dagan/Shutterstock/CES

CES 2018: ilonaiheet ja pettymykset

Vuoden suurimmat kuluttajaelektroniikkamessut CES järjestettiin viime viikolla, ja uusien tuotejulkistusten joukossa oli monia ilonaiheita. Meidän on kuitenkin vaikeaa peitellä pettymystämme joidenkin keskeisten tuoteryhmien osalta.

maanantai 15. tammikuuta 2018 teksti P. Siersbæk

Maailman tekniikkanörtit kokoontuivat viime viikolla Las Vegasiin ihmettelemään kuluttajaelektroniikkateollisuuden uusimpia aikaansaannoksia. Me seurasimme valokuvaustuotteiden julkistuksia matkan päästä, ja uutisemme tuosta tapahtumasta voit lukea täältä.

Droner i himmelflugt

CES-messuilla nähtiin sekä valopilkkuja että pettymyksiä valokuvausalan tuotteiden osalta. Aloittakaamme myönteisistä uutisista. Nelikopterien lennättämisestä ja ilmakuvauksesta kiinnostuneille – sekä kokeneille että aloittelijoille – tapahtuma toi paljonkin uutta ja kiinnostavaa. 

Kiinalainen DJI vastasi suurimmasta yllätyksestä uutuuskopterillaan nimeltä Ryze Tello, jonka hinta on 99 USD eli alle sata euroa. Nyt siis lähes kenellä tahansa on varaa aloittaa tämä harrastus. Muillakin kiinalaisilla nelikopterivalmistajilla, joita ovat Yuneec ja Autel Robotics, oli uusia laitteita tarjolla.

DJI Ryze Tello

DJI Ryze Tellon lähtöhinta Yhdysvalloissa on alle sadan euron luokkaa.

© DJI

Kiintolevyjen tuottajat olivat osanneet huomioida kasvavan kopterikuvausharrastuksen, ja niinpä messuilla nähtiinkin monia hyviä kiintolevyratkaisuja maastossa koptereitaan lennätteleville ilmakuvaajille. Positiivisesti yllättivät LaCie, SanDisk ja Western Digital.

Kamera- ja objektiiviuutuudet harvassa

Meitä eniten kiinnostavien, perinteisten valokuvaustuotteiden eli kameroiden ja objektiivien julkistukset jäivät CES-messuilla tällä kertaa vähiin. Nevadan jättimäisellä messualueella esiteltiin näet vain yksi uusi kamera: Panasonic Lumic DC-GH5S. Vaikka kyseessä on kiinnostava kamera monine toimintoineen, etennkin videopuolella, olisimme kernaasti nähneet muitakin kamerauutuuksia.

Panasonic Lumix DC-GH5S

Panasonic jäi ainoaksi uuden kameramallin esitelleeksi valmistajaksi.

© Panasonic

Uusia objektiivejakin esittelivät ainoastaan kolme valmistajaa: Nikon, Samyang ja Sony. Eli aika kuivaa oli tälläkin osastolla.

Nikon AF-S Nikkor 180-400 F4E TC1.4 FL ED VR

AF-S Nikkor 180-400 F4E TC1.4 FL ED VR on ensimmäinen Nikon-objektiivi, jossa on integroitu telejatke.

© Nikon


Vuosi on onneksi vasta alussa, ja jo 1. maaliskuuta alkavat Japanissa suuret CP+ -valokuvausmessut. Toivommekin, että kameravalmistajat toden teolla näyttävät tuossa tapahtumassa, kuinka suuri tästä vuodesta tulee uusien ja innovatiivisten valokuvaustuotteiden osalta.

Internetissä kiertää jo paljon huhuja Nikonin tulevasta peilittömästä järjestelmäkamerasta. Huhulle löytyy katetta, sillä Nikon on hakenut patenttia juuri tuon tyyppiselle kameralle, jossa on uudentyyppinen kiinnitys. Lue, millaisia kameroita ja muita uusia teknisiä sovellutuksia tämä vuosi mahdollisesti tuo mukanaan, täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!