CES 2018

CES-kuluttajaelektroniikkamessut järjestetään 9–12.1. Las Vegasissa.

© Kobby Dagan/Shutterstock/CES

CES 2018: uudet valokuvaustuotteet

CES-kuluttajaelektroniikkamessut järjestetään 9–12.1. Las Vegasissa. Täältä näet päivittäin viimeisimmät uutiset valokuvausajan tuotejulkistuksista.

tiistai 9. tammikuuta 2018 teksti P. Siersbæk

Jos olet kiinnostunut valokuvausalan tuotejulkistuksista Las Vegasin CES 2018 -messuilla, seuraa meitä täällä.

Digikuva kerää messujen tuotejulkistuksista mielenkiintoisimmat tämän viikon aikana.

Jotkut valmistajat esittelivät uutuustuotteitaan jo ennen tapahtuman alkua, ja me pidämme silmällä sekä päivitämme messutapahtumia jatkuvasti.

Perjantai

Autel Robotics: EVO on uutuuskopteri, joka haastaa DJI Mavic Pron. EVO on niinikään kompakti ja kokoonpantava, kuten Mavic Pro. Sen kamera tallentaa 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella, ja mukana tulee kauko-ohjain, jossa on 3,3 tuuman näyttö, joten kännykkää ei tarvita avuksi. Huippunopeus on 71 km/h, kun taas Mavic Pro kulkee 65 km/h.

Kodak: Edelleenkin filmivalokuvauksessa pitäytyville on Kodak tehnyt kompaktin filmiskannerin nimeltä Scanza, joka muuntaa seuraavat filmityypit nopeasti jpg-kuvatiedostoiksi: 35 mm, 126, 110, Super 8 ja 8 mm.

Yuneec: Kiinalainen Yuneec on esitellyt peräti kolme eri luokkiin kuuluvaa nelikopteria. Typhon H Plus -mallissa on 1"-kennotyypin kamera, ja Firebird FPV näyttää lentokoneelta siipineen ja moottoreineen. Se tallentaa 4K-videota. Kolmas uutuus on hauskannäköinen HD Racer, jossa on neljä roottoria suojamuoveineen. Niinpä se kestää törmäyksiä monia muita paremmin, eivätkä siivet tartu pieniin oksiin eikä laite pysähdy muihin pieniin esteisiin.

Zhiyun-Tech: Järjestelmäkameroihin tarkoitetut videokuvausgimbaalit ovat hittituotteita juuri nyt. Zhiyun-Tech on julkistanut uuden version Crane-gimbaalista, jossa on kolmiakselinen kuvanvakain. Uusi Zhiyun Crane Plus paitsi vakauttaa kameran liikkeitä pystyy myös tallentamaan asetukset, joten ne on helppo löytää seuraavalla kuvauskerralla.

Torstai

Toimintakuvaus: ACE Eyewear -kamerasilmälasit ottavat kahdeksan megapikselin valokuvia ja HD-tason videota. Kuvakulma on 120 astetta, ja materiaalia voidaan striimata  sosiaalisiin medioihin.

Panasonic: Japanilaisvalmistaja on jatkanut perinteisten videokameroiden kehittämistä. Se on näet julkistanut CES-messuilla peräti kolme uutta mallia: HC-WXF1K, HC-VX1K ja Full HD HCV-800K. Kaksi ensiksi mainittua tallentavat 4K-videota, ja niissä on edistyksellinen kuvanvakain.

YI Technology on yhdessä Googlen kanssa kehitellyt tuotteen nimeltä YI Horizon VR180 Camera. Tämä kamera tallentaa kolmiulotteisia VR-otoksia, jotka voidaan jakaa tai striimata saman tien. Video on 5,7K-laatua, ja tiedostomuoto tukee YouTuben VR180-formaattia.

Keskiviikko

DJI: Ryze Tello on nimeltään uusin kiinalaisen DJI:n valmistama nelikopteri, jonka hinta on noin 150 euron luokkaa ja joka tallentaa sekä videota että valokuvia. Tämä ketterä pienoiskopteri on hauska tuttavuus. Edullisesta hinnasta huolimatta Tello tarjoaa enemmän toimintoja kuin moni ehkä osaa odottaa. Sopii aloittelijoille.

Kodak: Filmi- ja kameravalmistaja Kodak on lähtenyt mukaan kryptovaluuttabuumiin. Uudesta KodakCoinista on määrä tehdä Kodakin tekijänoikeusalusta valokuvaajille.

LaCie: DJI Copilot on fiksu varmuuskopiolevy, joka toimii ilan tietokonetta. Siinä on sekä SD-muistikortinlukija että usb-portti, jonne kuva- ja videotiedostot voidaan syöttää suoraan kamerasta. Sovelluksen avulla tiedostojen järjestely käy myös mobiililaitteilla. DJI Copilotiin mahtuu kaksi teratavua tavaraa.

SanDisk: Extreme Portable SSD. Huippunopea ja erittäin kompakti ulkoinen SSD-levy valokuville ja videoille. Tilavimman mallin kapasiteetti on yksi teratavu.

Western Digital: WD My Passport Wireless SSD. Langaton SSD-levy, jossa on muistikortinlukija. Sopii erityisesti video- ja nelikopterikuvaajille. Tilavimman mallin kapasiteetti on kaksi teratavua.

Tiistai

Nikon: AF-S Nikkor 180–400 mm F4.0E TC1.4 FL ED VR. Ensimmäinen Nikkor-sarjan teleobjektiivi, jossa on integroitu, 1,4-kertainen telejatke, joka jatkaa tämän telezoomin 560-milliseksi. 

Panasonic: Lumix DC-GH5S. Panasonic-järjestelmäkameramalliston uusi huippumalli, jossa on panostettu videokuvausominaisuuksiin ja valoherkkyyteen. Lue lisää täältä.

Sony: CCB-WD1. RX0-kameraan liitettävien lisälaitteiden avulla voidaan kameraa ohjata tietokoneen verkkoselaimen ja IP-kaapeliyhteyden välityksellä.

Ennen CES-messuja julkistettua

DJI: Osmo Mobile 2 ja Ronin S. Kaksi uutta gimbaalia käsivarakuvaamiseen, toinen älypuhelimeen ja toinen järjestelmäkameroihin.

Samyang: AF 14 mm F2.8 EF. Laajakulma Canonin peilijärjestelmäkameroihin. Lisätietoa on täällä.

Sony: E 18-135 mm F3.5-5.6 OSS. Uusi zoomobjektiivi APS-C-koon Sony-järjestelmäkameroihin. Lue lisää täältä.

Sony: Xperia XA2. Uusi älypuhelin. Resoluutio 23 megapikseliä, 4K-video.


Seuraamme CES-messujen tapahtumia ja testaamme uutuustuotteita. Testitulokset löydät Digikuvasta. 

Nyt saat 2 Digikuvan numeroa ja 142-sivuisen Photoshop-kurssikirjamme yhteishintaan 14,90. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!