CES®
© CES®

CES 2020: valokuvausalan tuotejulkistukset

Las Vegasissa järjestetään 7.–10.1. jälleen suuret CES-elektroniikkamessut. Tässä kurkistus uusien valokuvaustuotteiden julkistuksiin.

torstai 9. tammikuuta 2020 teksti Kristoffer Engbo

Täällä sivustolla seuraamme tammikuisia CES-elektroniikkamessuja ja niiden yhteydessä julkistettavia valokuvaustuotteita. Kerromme päivittäin uusista valokuvaustuotteiden esittelyistä.

Fiksu kuvakehys Lenovolta

Lenovo Smart Frame on seinälle ripustettava, digitaalinen 21,5 tuuman kuvakehys. Näyttö on mattapintainen ja sitä voidaan kääntää vaaka- tai pystyasentoon. Sen sisällä oleva sensori säätää näytön kirkkautta ympäröivän valaistuksen mukaan. Lenovo Smart -kehyksen kuvaa voidaan osittain säätää kädellä. Lue lisää tästä.

8K-videota kameradroonilla

Autel Robotics -yhtiö on esitellyt EVO II:n, ensimmäisen kokoontaitettavan droonin, joka pystyy tallentamaan videota 8K:n tarkkuudella. Hintaa ei ole vielä kerrottu. EVO II tallentaa myös 48 megapikselin valokuvia. Lue lisää tästä.

Nopea ja luja kiintolevy Samsungilta

Samsung Portable SSD T7 Touch on uusi ulkoinen kiintolevy, jossa on sisältöä suojaava sormenjälkitunnistin. Pieni kiintolevy on nopeaa SSD-tyyppiä ja sen siirtonopeus on noin 1000 megatavua sekunnissa. Lue lisää tästä.

Korealaisyritys on esitellyt myös uusia älypuhelimia. Samsung Galaxy S10 Lite- ja Note10 Lite -laitteissa on molemmissa kolminkertaiset kamerat hieman edullisempaan hintaan kuin Galaxy S- ja Galaxy Note -sarjoissa yleensä.

Monipuolinen Insta360-kamera

Innostuimme syksyllä 360 asteen Insta360 One X -kamerasta, ja nyt Insta360 on tehnyt toimintakameran, jossa on vaihdettavat kameramoduulit. Uutuuden nimi on Insta360 One R, jossa on samassa valittavana kolme erilaista kameraa.

Yksi on tarkoitettu 360 asteen kuvaukseen, toinen on perinteinen toimintakuvauskamera, ja kolmannessa on laajakulmaobjektiivi ja suuri 1"-tyypin kuvakenno. Lisätietoa Insta360 One R:stä löytyy täältä.

Näkymätön kännykkäkamera OnePlussalta

Matkapuhelinvalmistaja OnePlus antaa uuden Concept Onen avulla viitteitä siitä, miltä tulevaisuuden puhelimet voisivat näyttää. Kameran objektiivit ovat piilossa niin kutsutun elektrokromaattisen lasin takana, joka muuttuu mustasta läpinäkyväksi kuvia otettaessa.

OnePlussan mukaan erikoislasi voi toimia myös polarisaatiosuotimena. OnePlus Concept One kehitettiin yhteistyössä McLarenin kanssa. Tutustu uutuuspuhelimeen alla olevan videon myötä.

Kameragimbaaleja FeiyuTechiltä

FeiyuTech G6Max on uusi gimbaali, joka vakaa puhelinten, pienempien järjestelmäkameroiden, toimintakameroiden ja kompaktikameroiden kuvia ja videoita. G6Max kestää myös vettä ja pölyä. Lisätietoa FeiyuTech G6Maxista on tässä.

Suurempia kameroita ajatellen FeiyuTech on julkistanut kolmisuuntaisen AK2000S -gimbaalin, jossa on tehokas moottori. Lisätietoa laitteesta on tässä.

Uusi lippulaivajärkkäri Canonilta

Canon kertoi heti viikon alussa uudesta EOS-1D X Mark III -urheilukuvauskamerastaan ja sen teknisistä ominaisuuksista, jotka eivät todellakaan ole vaatimattomimmasta päästä.

Pääsimme jo viime vuoden puolella kokeilemaan tätä kameraa, ja ensituntumamme siitä voi lukea täältä.

Paljon uutta Nikonilta

Nikon on julkistanut D780-järjestelmäkameran, jonka kinokennon tarkkuus on 24,5 megapikseliä. Täältä löytyy lisätietoa Nikon D780:sta.

Nikon on esitellyt myös kaksi uutta objektiivia. AF-S Nikkor 120-300 mm F2.8E FL ED SR VR on valovoimainen zoom järjestelmäkameroihin, ja lisätietoa löytyy täältä.

Toinen objektiivi on Nikkor Z 70-200 mm F2.8 VR S peilittömiin Z-kameroihin. Lue lisää täältä.

Nikon Coolpix P950 on uusi kompaktikamera, jonka optisen zoomin polttovälialue on 83-kertainen ja kinovastaavuus 24–2000 mm. Lue lisää täältä.

Piirtopöytä Wacomilta

Wacom on tunnettu piirtopöydistään ja näytöistään, jotka toimivat kätevästi Photoshopin kanssa. Nyt yhtiö on julkistanut 13 tuuman Wacom One -piirtopöydän. Voit lukea lisää tästä.

Videokameroita Panasonicilta

Panasonic HC-X1500 ja HC-X2000 ovat kaksi uutta videokameraa, jotka tallentavat 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella. Ominaisuuksiin kuuluvat mm. kasvojentunnistustarkennus, 24-kertainen optinen zoom ja pieni koko. Lisätietoa löytyy englanniksi täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!