CES®
© CES®

CES 2021: valokuvausalan tuotejulkistukset

Las Vegasissa järjestetään 11.–14.1. suuret vuosittaiset CES-elektroniikkamessut – tällä kertaa tosin ilman yleisöä. Tässä kurkistus uusien valokuvaustuotteiden julkistuksiin.

perjantai 15. tammikuuta 2021 teksti Kristoffer Engbo

Vuotuiset elektroniikkamessut CES saavat yleensä koko maailman teknologia- ja elektroniikkavalmistajat ja muut alan ammattilaiset tekemään pyhiinvaelluksen Las Vegasiin, jossa valmistajat kuten Sony, DJI ja Samsung esittävät vuoden mielenkiintoisimpia tuotteita.

Tänä vuonna kaikkien kiinnostuneiden on pysyttävä kotona ja katseltava konferenssia verkon välityksellä.

Täällä sivustolla seuraamme tammikuisia CES-elektroniikkamessuja ja niiden yhteydessä julkistettavia valokuvaustuotteita sekä tietysti kerromme niistä.

Sony esitteli ensimmäisen drooninsa

Heti CES 2021 -tapahtuman aluksi Sony kertoi yhden kaikkien aikojen parhaista uutisistaan, ainakin drooneista kiinnostuneille.

On monia viitteitä siitä, että harraste- ja puoliammattimaisten droonien markkinat kasvavat tulevina vuosina, ja myös Sony osallistuu tähän kehitykseen.

Sonyn ensimmäinen drone Airpeak on suunniteltu videotallennuksiin ja ammattimaiseen ilmakuvaukseen, mutta kovin paljoa muuta yhtiö ei vielä kerro suunnitelmistaan.

Sonyn kamerat ovat jo pitkään olleet markkinoiden parhaiden joukossa, minkä vuoksi on todella kiinnostavaa, kuinka yhtiön ensimmäinen drooni otetaan vastaan.

Sonyn mukaan Airpeak on valmis myyntiin tänä keväänä.

LG esitteli älypuhelimen, jonka näytön kokoa voi muuttaa

Eteläkorealainen matkapuhelinbrändi LG antaa esimakua siitä, miltä tulevaisuuden älypuhelimet voivat näyttää, ja se on hyvin mielenkiintoista.

CES-näyttelyssä LG esitteli tällä viikolla älypuhelimen, jonka näytön koko vaihtelee. Näyttö tabletin kokoinen mutta haluttaessa myös tavallisen älypuhelimen kokoinen.

Viime vuosina älypuhelinten näytöt ovat olleet kasvamaan päin, mikä on pois käytännöllisyydestä. Niinpä mahdollisuus säätää näytön kokoa kuulostaakin houkuttelevalta.

LG ei ole vielä kertonut, milloin tällainen älypuhelinmalli tulee myyntiin.

ViewSonicilta näyttö kuvankäsittelyyn

ViewSonic on esitellyt useita tietokonenäyttöjä tämän vuoden CES-elektroniikkamessuilla, mutta erityisesti yrityksen ensimmäinen 8K ColorPro -näyttö herättää mielenkiintoa valokuvauksesta kiinnostuneiden keskuudessa.

Näyttö on suunniteltu erityisesti niille, jotka muokkaavat kuvia ja haluavat suurimman mahdollisen tarkkuuden ja laajan väriavaruuden.

Uusi 32 tuuman näyttö näyttää 99 prosenttia Adobe RGB -väriavaruudesta, ja se on paljon tarkempi kuin useimmat muut tietokonenäytöt, jotka näyttävät 60–80 prosenttia Adobe RGB -väriavaruudesta.

ViewSonic-näyttö tuo siis ainakin teoriassa tarkkuutta, koska se näyttää värit ja yksityiskohdat erittäin tarkasti.

Näytössä on myös uutuusominaisuus, jonka ansiosta sillä voidaan tehdä värimuokkauksia, jotka värisokeatkin näkevät. Toiminto simuloi värisokeutta, ja sen avulla valokuvaajat tai kuvankäsittelijät voivat lisätä värisokeiden ihmisten värientunnistusta tai hahmottamista.

Valmistajan mukaan värien hahmottaminen on parantunut jopa 90 prosenttia värisokeilla, kun valokuvaajat ovat simuloineet värejä ViewSonicin color-blind moden avulla.

Näytön nimi on VP3286-8K ja hinta noin 4000 euroa, ja tuote tulee myyntiin ensi kesänä.

ViewSonic-näyttö kuvankäsittelyyn

ViewSonic on ensimmäisiä yrityksiä, jotka investoivat huomattavasti sellaisiin IT-ratkaisuihin, jotka antavat värisokeille mahdollisuuden nähdä kaikki värit.

© ViewSonic

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!