Hanvon kiristää kilpailua Suomen piirtopöytämarkkinoilla

Kiinalainen Hanvon kuuluu maailman suurimpiin digitaalisten piirtopöytien valmistajiin, ja nyt kilpailu on kiristymässä, kun se lisää tuontiaan Pohjoismaihin. Huippumallissa on 12 tuuman näyttö.

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Digitaalisella kynällä (engl. digitizer, kuten sitä myös nimitetään) saa kuvankäsittelyssä aikaan paljon tarkempaa jälkeä kuin hiirellä. Esimerkiksi kuvan kloonaaminen ja syvääminen on sen avulla helpompaa. Näihin saakka on japanilainen Wacom ollut markkinajohtaja Pohjoismaissa, mutta nyt kilpailu on kovenemassa.

Tura Scandinavia on nimittäin aloittamassa Hanvonin piirtopöytien tuonnin Suomeen. Valittavana on kuusi mallia sekä aloittelijoille että ammattilaisille. Halvin on nimeltään Rollick 6x4, ja sen piirtoalan koko on 10 x 15 cm. Kynä on langaton, ja siinä on 1024 paineentunnistustasoa - mitä kovemmin sillä painaa, sitä paksumpaa jälki on. Rollick 6x4:n suositushinta on 79,00 €.

Kokeneelle käyttäjälle Hanvonin valikoimasta löytyy mm. ArtMaster III M, jonka piirtopinta-ala on noin 15 x 23 cm. Sen kynä on tarkempi ja herkempi - paineentunnistustasoja on 2048. Suositushinta on 349 €.

Kaikista vaativimpaan käyttöön on malli nimeltä SenTIP, jolla hintaa on jo 1099 €. Piirtopintaa on n. 16 x 26 cm, ja pinnan kuvatarkkuus on 1280 x 800 pistettä, joten tällä pöydällä voi piirtää suoraan kuvan päällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!