Vaihda hiiri piirtopöytään

Jos ottaa kuvankäsittelyn tosissaan, on piirtopöytä digitaalisine kynineen lähes välttämätön varuste. Uusimmissa malleissa on monia mielenkiintoisia ominaisuuksia. Kannattaa ottaa selvää, mistä syystä ammattilaiset käyttävät piirtopöytää.

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kun on kerran tottunut käyttämään kuvankäsittelyssä piirtopöytää eli digitointitasoa, ei paluu hiiren käyttöön tule kysymykseenkään. Silloin kun ryhdytään tekemään hyvistä kuvista vielä parempia, hiiri saa olla rauhassa. Siinä missä hiiri on painava ja kömpelö, digitaalinen kynä on kevyt ja tarkka. Piirtopöytää käytettäessä voi työskennellä tuntikausia käsien ja hartioiden kipeytymättä fysioterapiaa vaativaan kuntoon. Monet tämän lehden graafikoista eivät voisi enää kuvitellakaan käyttävänsä hiirtä työssään.

Rento ote: Piirtopöydän kynän käyttäminen rasittaa paljon vähemmän kuin hiiren käyttö. Esimerkiksi olkapäitä joutuu nostamaan vähemmän. Kynän ei myöskään tarvitse koskettaa piirtolevyn pintaa, jotta osoitin liikkuisi.

Tarkkuus: Esimerkiksi syvättäessä kohdetta irti taustasta on vaikea seurata hiirellä kohteen reunaa tarkasti. Kynällä sama työ sujuu helpommin ja tarkemmin. Hyvän piirtopöydän tarkkuus on 5000 viivaa tuumaa kohti.

Muuntelu: Piirtolevyn kynällä voi vaikuttaa siveltimen kokoon tai voimakkuuteen painamalla kynää voimakkaammin tai heikommin. Kynä toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi tussi.

2 nroa + huippukätevä kynähiiri ja piirtolevy tai fotokirja

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!