Uusi drooni: DJI Mavic Air 2

Mavic Air 2 tallentaa videota HDR-videota Quad Bayer -kuvakennolla. HDR-tekniikkaa käytetään laajasävykuvien tuottamiseen.

© DJI

DJI Mavic Air 2 sopii harrastajalle

DJI on julkistanut Mavic Air 2 -kameradroonin, johon on tehty useita parannuksia edeltäjään verrattuna. Sen akunkesto on Mavic-sarjan paras.

tiistai 28. huhtikuuta 2020 teksti C. Trant

Mavic Air 2:n kameralla voidaan tallentaa 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella sekä tehdä videohidastuksia ja ottaa 48 megapikselin valokuvia. Oletusresoluutio on kuitenkin 12 megapikseliä, ja 4K HDR -videon kuvataajuus 30 kuvaa sekunnissa.

Älytekniikoiden avulla kopteri osaa jopa analysoida vallitsevia, ympäröiviä valaistusolosuhteita, minkä ansiosta ali- ja ylivalottuneita kuvia kertyy vähemmän kuin mihin tähän asti on totuttu.

Kolmiakselinen gimbaali minimoi tärinän lennon aikana, myös vaihtelevassa tuulessa. Kopterissa on myös automaattisia kuvaustiloja mm. lumisille ja metsäisille alueille sekä auringonnousuille ja -laskuille.

Droonia ohjataan älypuhelimen ja kaukosäätimen kautta, ja Mavic Air 2:ssa on sensori, joka pystyy havaitsemaan edessä olevat esteet.

Mavic Air 2 -drooni

Mavic Air 2 painaa 570 grammaa.

© DJI

Lennättäminen on entistä helpompaa

Drooniuutuuden signaalin kantama eli mahdollinen lennätysetäisyys on entistä pitempi ja akunkesto eli lenntätysaika yhdellä latauksella entistä pitempi – valmistaja lupaa akunkestoksi 34 minuuttia. Droonissa on myös monia uusia tallennusominaisuuksia, ja tuotteen lähtöhinta on sama kuin edeltäjänsä.

Lisäksi DJI on tehnyt dronista entistä älykkäämmän ja näin helpottanut sen ohjattavuutta, joten tässä on varteenotettava nelikopteri harrastekuvaajille, jotka haluavat ottaa upeita valokuvia ja videoita ilmasta.

Drooni soveltaa uutta AirSense-tekniikkaa, jonka avulla se vastaanottaa signaaleja muilta drooneilta, helikoptereilta ja lentokoneilta niiden saapuessa riittävän lähelle. Tämä lentoturvallisuutta parantamaan pyrkivä tekniikka on aluksi saatavilla vain Pohjois-Amerikassa

Kokoontaitettuna laitteen ulkomitat ovat 180 x 97 x 84 mm.

© DJI

Uutuusdrooni on ennakkotilattavissa

DJI Mavic Air 2 julkistetaan ensimmäisillä markkinoilla ja DJI:n verkkokaupassa 11. toukokuuta. Kopteri maksaa 849 euroa, ja saatavana on myös 1 049 euron Fly More -paketti lisäakkuineen ja vaihtopropelleineen.

DJI varoittaa, että koronavirusepidemia voi vaikuttaa Mavic Air 2:n saatavuuteen.


Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!