© DJI

Uusi DJI Air 3 haastaa lippulaivamallin

DJI Air 3 -dronea on päivitetty edeltäjistään monin tavoin, mutta painoa ei kaikeksi onneksi ole päästetty kertymään liiaksi. Onko tässä täydellinen valinta aktiiviselle kuvauksen harrastajalle?

tiistai 25. heinäkuuta 2023 teksti N. Knudsen

Markkinoille on lennähtänyt uusi drone suoraan DJI Mavic 3 Pron ja DJI Mavic Mini 3 Pron väliin.

Uutuusdrone DJI Air 3 on hinnaltaan ja painoltaan näiden kahden välissä. Ja teknisissä ominaisuuksissakin on uutta tarjottavaa käyttäjälle.

DJI Air 3:ssa on kaksi pääkameraa – normaali laajakulmakamera, jonka polttoväli on 24 mm ja suurin aukko F1.7, sekä telekamera, jonka polttoväli on 70 mm ja suurin aukko F2.8. Näin se sijoittuu kahden edellä mainitun droneen väliin, joista toisessa on kolme ja toisessa yksi kamera.

Mavic Mini 3 Pron ja DJI Air 3:n kameroissa on sama 1/1,3 tuuman kenno, mitä monet pitävät etuna kuvankäsittelyssä, kun ollaan tekemisissä värien kanssa.

DJI Air 3:n kameroiden resoluutio on 48,0 miljoonaa pikseliä. Videokuvaus tapahtuu 4K-tarkkuudella 100 kuvan sekuntinopeudella. Teräväpiirtokuvaus on mahdollista 2,7K:lla.

Lentoaikaa on jopa 46 minuuttia.

>Lue myös: Näin hyvä DJI Mavic 3 on

© DJI

Kevyempi ja älykkäämpi DJI Air 3

Kevyempi ja älykkäämpi DJI Air 3

DJI Air 3 on entistä taitavampi välttämään siihen törmäämistä. Siinä on sama edistyksellinen sensorijärjestelmä kuin Mavic 3 Prossa, joten se pystyy havaitsemaan esteet joka suunnasta.

Ehkä merkittävin ero, mihin nimen "Air" vihjaa, on se, että 720 gramman painoinen DJI Air 3 on alle 900-grammainen, joten sitä koskevia rajoituksia on vähemmän, eikä vaadi erillistä toimintalupaa.

Vaikka DJI Air 3:ssa ei ole kaikkea sitä vapautta, mitä Mini 3 Pro tarjoaa, DJI Air 3 antaa sinulle hieman enemmän lentomahdollisuuksia – ja painaa laukussa vähemmän kuin isoveljensä Mavic 3 Pro.

Dronesta on saatavana kolme eri mallia:

  • DJI Air 3 (DJI RC-N2) alkaen 1 099 euroa.
  • DJI Air 3 Fly More Combo (RC-N2) alkaen 1 349 euroa.
  • DJI Air 3 Fly More Combo (RC-2) alkaen 1 549 euroa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!