Kameraharrastajan kevyet jalustat

Kameraharrastajan kevyet jalustat

Kamerajalusta voi parantaa kuvanlaatua ja auttaa sommitteluvaiheessa – eli auttaa saamaan parempia kuvia. Testaamme nyt seitsemää kevyttä, alle 500 euron kamerajalustaa.

torstai 6. lokakuuta 2016

Hyvällä kamerajalustalla syntyy parempia kuvia. Jalustan avulla voidaan käyttää pienempää herkkyyttä heikossakin valossa, ja silloin ilta- ja yökuvista tulee selvästi parempia. Muitakin syitä toki on.

Jalustan hankinnassa kannattaa huomioida muutamia seikkoja. Jos sitä on tarkoitus kuljettaa mukana luonnossa, se ei saa olla raskas. Sillä täytyy voida kuvata eri suuntiin, joten kuulapää voi olla hyvä ratkaisu.

> Lue myös: Välineopas: 3 hyvää, alle 150 euron jalustaa

5 syytä käyttää jalustaa

1: Pienemmät ISO-herkkyydet Jalustan avulla voidaan kuvata pienillä herkkyyksillä heikossakin valossa, mikä tarkoittaa selkeästi parempia ilta- ja yökuvia kuin käsivaralta kuvattaessa.

2: Sommittelu Maisema- ja arkkitehtuurikuvista tulee niin ikään parempia, koska jalustaan kiinnitetyllä kameralla kuva voidaan sommitella tarkasti ja huolellisesti verrattuna käsivarakuvaukseen.

3: Työskentelyn tarkkuus Kun valokuvataan maalauksia tai esineitä, jalusta auttaa pitämään kameran millintarkasti paikallaan.

4: Lähikuvaus Vielä tarkemmaksi homma menee makrokuvauksissa, joissa mikroskooppisenkin pienet liikkeet ja tärähdykset yleensä turmelevat kuvan täysin.

5: Timelapse-mahdollisuus HDR- eli laajasävykuvaajille ja timelapse- eli aikaviivevideoiden tekijöille on jalusta välttämätön apuväline.

Tilaajana voit lukea koko artikkelin sivun ylälaidassa olevan Wype-sovelluksen kautta mobiililaitteilla.

> Tilaa Pohjoismaiden suurin valokuvauslehti Digikuva

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!