Tukevat ja kätevät jalustat

Silloin kun kuvan pitää olla mahdollisimman terävä, pitää käyttää tukevaa jalustaa. Valitsimme testiin kahdeksan hinnaltaan kohtuullista jalustaa. Testattavaan pakettiin sisältyy myös kuulapää.

perjantai 24. elokuuta 2012

Maisemia ja luontoa kuvattaessa käytetään usein pieniä aukkoja, kuten F11. Silloin valotusajatkin ovat pitkiä, illalla kuvattaessa useita sekunteja, ja siksi kamera ei pysy liikkumattomana ilman jalustaa.

Tähän testiin valittuihin jalustapaketteihin kuuluu monikäyttöinen kuulapää. Kuulapäähän kiinnitettyä kameraa voi käännellä vapaasti kaikkiin suuntiin vain yhden ruuvin löysäämällä. Näin kameran saa aina suoraan. Asennon säätämistä helpottaa kuulapäässä oleva vesivaaka. Kuulapää on myös paras valinta lähikuvaukseen, jossa kameran on usein oltava vinossa asennossa. Yhdessä testin jalustoista on hieman muista poikkeava kuulapää, jossa on pistoolikahva. Sen ansiosta kameran asennon säätäminen on tavallista nopeampaa.

Kuulapää sisältyy hintaan Testin jalustojen hintaerot ovat melko suuret. Hintoihin sisältyy saman valmistajan kuulapää. Kuulapään tukevuus on vähintään yhtä tärkeä kuin jalustan tukevuus. Siksi hyvästä kuulapäästä kannattaa maksaa vähän enemmänkin. Tunnettu jalustamerkki Gitzo ei ole testissä, koska sen tuotteet olivat tähän testiin liian kalliita.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!