Lowepro-kuvausreppu

Hyvä kuvausreppu on ergonominen ja monipuolinen.

© Lowepro

Näin löydät itsellesi sopivan kuvausrepun

Kun lähdet pidemmälle kuvausreissulle, tarvitaan tilava kuvausreppu, jota on mukava kantaa. Testasimme tilavia reppuja, joissa on paljon hyviä oivalluksia.

torstai 1. maaliskuuta 2018 teksti P. Siersbæk

Kamerojen ja objektiivien tavoin myös kamerareput ovat kehittyneet. 

Joustavuutta ja monipuolisuutta on ajateltu erityisen paljon. Reppuun pitää nyt mahtua niin peili- kuin peilitönkin järjestelmäkamera sekä riittävästi objektiiveja, ja samalla pitäisi tilaa riittää mielellään myös pienelle nelikopterille.

Sen vuoksi moni valmistaja on alkanut tehdä kuvausreppuja, joissa voidaan käyttää erilaisia sisuksia. Näin sama reppu sopii erilaisten valokuvaajien erilaisiin tarpeisiin.

Kun tilavuus on tärkeintä

Jos tapanasi on vain kävellä parkkipaikalta polkua vain jokunen kilometri, ovat testimme parhaat reput tarkoitukseen ehkä turhankin hyviä. 

Lowepro Whistler BP350 -kamerareppu

Monissa uusissa kamerarepuissa pääsee kuvauslaitteisiin käsiksi sivusta, joka tulee kannettaessa selkää vasten.

© Lowepro

Repun täytyy suojata kalustoa

Ulkoilmaihminen taas kantaa varusteet selässään, ja koska ne voivat olla todellisessa vaarassa, on hyvälle suojaukselle todella käyttöä.  

Silloin hyvästä pehmustuksesta on hyötyä.

Harkittuja yksityiskohtia

Varsinkin luontokuvaajan kannattaa painottaa käyttömukavuutta. Raskaan olkalaukun kanssa ei kannata lähteä pitkälle matkalle, sillä se käy nopeasti epämukavaksi. 

Hyvillä repuilla sen sijaan kulkee raskaampikin varustus helposti ja tuskattomasti kauaskin, paikkoihin, joissa hyvät kuvat odottavat kuvaajaa, jos vain hihnat on kiinnitetty ja kiristetty oikein.

Erityisesti lintuja ja villieläimiä kuvaavan luontokuvaajan repusta pitää löytyä tilaa kiikarille, jolla kuvattavat löytyvät pitemmänkin matkan päästä. 

Nyt saat 3 numeroa Digikuvaa ja voimakkaan kiikarin sekä kaikki tilaajaetumme hintaan 14,90. Tutustu tarjoukseen täällä. 

Manfrotto RedBee 210

Repussa on hyvä olla luukkuja ja läppiä eri puolilla, jotta kuvaaja saisi kameran nopeasti käsiinsä.

© Manfrotto

Pienet yksityiskohdat ovat tärkeitä

Uutta reppua hankittaessa on syytä kiinnittää huomiota sellaisiin tekijöihin kuin ompelutyön, vuorauksen, materiaalien ja lukkojen laatuun.

Kannattaa myös selvittää, onko tilanjako riittävän joustava ja monipuolinen erilaisille varustuksille, ja voidaanko reppuun kiinnittää jalusta. 

Olisi myös hyvä, jos repussa olisi sadesuojus.

Välineoppaasta voit lukea testejä ja arvioita, joita olemme tehneet erilaisista repuista ja laukuista.

Repputesti löytyy

Digikuvan numerosta 4/2018, jossa testataan 10 tilavaa kuvausreppua. Arvosanassa olemme arvioineet, onko repun kokonaisuus harkittu Muita laatukriteereitä ovat käyttömukavuus, tilavuus ja erilaiset hienoudet. 

Tilaa Digikuva, niin voit lukea lehteä mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Samalla pääset lukemaan Digikuvan viisi uusinta numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!