Olkalaukkuja valokuvaajalle

Olkalaukkuja kuvausretkille

Kun lähtee kuvaamaan kevään pikku ihmeitä, on olkalaukku usein parempi valinta kuin selkäreppu. Se on huomaamattomampi kaupungilla, ja välineet saa heti esiin. Testasimme kuusi nykymallia klassisista moderneihin malleihin.

perjantai 20. toukokuuta 2016

Kun kamerakalusto pitää saada mukaan matkalle, tarvitaan jämäkkää ja käytännöllistä laukkua. Tyylikkäästä ulkonäöstäkään tuskin on haittaa.

Mukaan voi ottaa selkärepun, jolla paino jakautuu molemmille olkapäille ja kädet jäävät vapaiksi. Se on käytännöllistä, jos on vaellettava pitkiä matkoja ja olosuhteet ovat vaativat.

Toinen perinteinen ratkaisu on olkalaukku. Sen suurimpia etuja on se, että kamerakalustoon pääsee nopeasti ja helposti käsiksi laskematta sitä käsistä. Tarvitsee vain avata laukku ja työntää käsi sen uumeniin.

Olkalaukkujen kivat yksityiskohdat

Monen uuden olkalaukun sivut ovat tavallista korkeammat, joten ne tarjoavat suojaa myös säätä ja tuulta vastaan, kun laukku on auki. Se on hyvä oivallus, jonka tulisikin olla vakiona kaikissa kameralaukuissa.

Kuvauskaluston kuljettamisella olkalaukussa on sekin etu, että moni laukkumalli on varsin huomaamaton, eikä näin vedä ihmisten katseita puoleensa – ei sen paremmin kuvattavien ihmisten kuin varkaidenkaan. Tällaiset laukut näyttävät aivan tavallisilta olkalaukuilta.

On vahvasta nailonista tai nahasta valmistettuja laukkuja ja öljykäsitellystä kankaasta valmistettuja laukkuja. Kaikki ovat vankkoja ja kestävät sadetta.

Materiaalin valinta onkin todellisuudessa lähinnä tyylikysymys. Silloin ratkaisee vain kunkin valokuvaajan oma maku.

Me Digikuvassa testasimme kuusi kiinnostavaa olkalaukkua. Tilaajana pääset lukemaan jutun tämän sivun yläosassa olevan linkin kautta.

> Lisää asiaa kameralaukuista

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!