Camilla Hyllebergin varustus
Näytä kameralaukkusi

Tällainen on seikkailuvalokuvaaja Camilla Hyllerbergin laukun sisältö ennen matkaa vuorille.

© Camilla Hylleberg

Ulkoilukuvaaja näyttää kameralaukkunsa

Mihin objektiiveihin muut luottavat, ja mitä ilman he eivät tule toimeen? Pyysimme seikkailuvalokuvaajaa tyhjentämään laukkunsa ja näyttämään, mitä hän ottaa mukaan ja miksi.

keskiviikko 19. heinäkuuta 2017 teksti L. Hagemann

Kameralaukun sisältö vaihtelee kuvaajan mukaan. Joku pitää aina mukana koko kamera- ja objektiiviarsenaalinsa, toinen taas luottaa yhteen suosikkiobjektiiviin ja täyttää laukun muilla välttämättömyyksillä.

Pyysimme ulkoilmakuvaaja Camilla Hylleberg pakkaamaan laukkunsa, jotta voimme tutustua mielenkiintoisiin varusteisiin, nikseihin ja pikku namiskuukkeleihin.

Valmiina vuorille

Camilla sanoo olevansa tanskan ainoa naispuolinen seikkailuvalokuvaaja. Hän käyttää kameraa niin vapaassa laskettelussa, kiipeilyssä, pyöräretkillä ja sukeltamisessa. Camilla kuvaa myös videota, ja tässä esittelemänsä laukun hän on pakannut varta vasten Norjan vuoristossa vietettävää viikkoa varten, jossa hän oli sekä kuvaajana että kamera-assistenttina kiipeilydokumentissa.

Lue myös näistä seitsemästä tarvikkeesta jotka on kameralaukusta syytä löytyä

Camilla Hyllebergin kameralaukun varusteet
© Camilla Hylleberg

1. Suuri akkupakkaus

Suurella viisikiloisella akkupakkauksella voidaan kameran ja kannettavan tietokoneen akku ladata useita kertoja.

2. Pakastekuivattua ruokaa

Camilla pitää pakastekuivatusta ruoasta, joka pannaan kiehuvaan veteen ja on valmista 5 – 8 minuutissa. Joillakin muilla oli mukanaan oikeaa ruokaa, mutta oltuaan vuorilla 12 – 13 kertaa Camilla haluaa että ruoka valmistuu nopeasti.

3. Proteiini- ja välipalapatukoita

Proteiini- ja välipalapatukat saavat olla täyttäviä ja antaa kylläisyyden tunnetta. Jotkut käyttävät pieniä hyytelöpakkauksia, mutta maku ei kiehdo Camillaa.

4. Kahvia

Kahvi on korvaamatonta. Camilla keittää kahvia aamuin illoin ja matkalla termospulloon.

5. Alppikengät

6. Jääraudat

Kiipeilyraudat eli jääraudat kiinnitetään kenkiin jäätiköllä kulkemista varten.

7. Aurinkolasit

8. Passi

9. Garmin-toimintakuvauskamera

Garminin toimintakuvauskamera on kiipeilyn aikana yleensä Camillan kypärässä. Norjan vaelluksella hän myös upotti sen jokeen ja kuvasi, kun juomapulloja täytettiin.

Lue lisää Garminin toimintakuvauskameroista täältä

10. Turvalaitteet kiipeilyyn

11. Untuvatakki

Yötaivas norjalaisella vuorella
Yö laaksossa

Laaksossa, josta vuorille suuntautuvat matkat alkoivat, käytti Camilla mieluimmin Nikon D4S:ää, jonka kuvanlaatu on erittäin hyvä, mutta jota on myös raskasta kanniskella.

© Camilla Hylleberg

12. Nikon D4S

Nikon D4S on hyvä ja sen sarjakuvausnopeus suuri, mutta se on isokokoinen ja epäkäytännöllinen, joten Camilla käyttää sitä vain alhaalla laaksoissa.

Lue Nikon D4S -testimme täältä

13. Laajakulma AF-S NIKKOR 14-24mm F2.8G ED

Kaikki kiipeily ja toiminta näyttää Camillan mielestä paremmalta laajakulmalla.

Kiipeilijä Norjan vuoristossa
Matkalla ylös

Camilla otti kuvan Sony A6300:lla, joka oli kiipeilykeikoilla ahkerassa käytössä.

© Camilla Hylleberg

14. Mikrofoni

15. Sony A6300

Sony A6300 on ahkerassa käytössä korkeuksissa. Se on Camillan mukaan näppärä pieni kamera, jolla syntyy todella hyviä kuvia ja erinomaista videota. Matkalla he ottivat ulkoilutarvikeliikkeelle mainosvideon, jota Camilla kuvasi A6300:lla ja pääkuvaaja Panasonic GH4:llä. Videon laatu riittää jopa suurelle elokuvateatterin valkokankaalle.

Lue täältä Sony A6300:sta

16. Otsalamppu

17. Akku ja kiintolevy

Kuvat ovat aina kolmessa paikassa – sd-muistikortilla, tietokoneella ja ulkoisella kiintolevyllä.

18. MacBook

19. Akulla varustettu LED-valaisin.

Akulla varustettu LED-valaisin ei paina juuri mitään ja on vedenpitävä. Camilla käyttää sitä mm. teltan kattoon ripustettuna.

20. DJI Phantom 3 4K

Norjassa ei saa lennättää nelikopteria kansallispuistojen yllä, ja kun matka kävi lähelle niitä, he lennättivät niitä vain alhaalla laaksossa, jossa oli riittävästi hyviä kohteita.

Lue artikkeli kolmen erilaisen valokuvaajan luottovälineistä Digikuvan numerosta 12. 

Uusimmassa numerossamme kiinteistö- ja arkkitehtuurivalokuvaaja, hääkuvaaja ja luontokuvaaja näyttävät kameralaukkujensa sisällön ja kertovat mm. mihin tarvitaan keltaista teippiä, prismoja ja ns. Planitar-kamera.

Tee lehtitilaus nyt, niin pääset saman tien lukemaan lehteä mobiililaitteilla tai taulutietokoneella Wype-sovelluksen kautta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!