Kannattaako halpa akku

Kameran akkuun pitää aina voida luottaa. Siksi DIGIKUVA tutki markkinoilla olevan akkupaljouden selvittääkseen, ovatko tarvikeakut yhtä hyviä kuin kameranvalmistajien omat tuotteet.

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kameranvalmistajat toimittavat kaupasta hankitun kameran mukana aina myös pariston. Valokuvausreissulla, metsässä tai vaikka vain pitkällä lomalla saattaa tulla eteen tilanne, että virtalähteitä tarvitaan useampia. Ainakin alkuperäistä pidempään kestävä akku voisi olla hyvä olla olemassa. Niin tai näin, ainakin yksi vara-akku kannattaa hankkia. Kun tarve on selvillä ja on aika lähteä ostoksille, on hyvä pitää mielessä pari seikkaa. Ensinnäkin on mietittävä, onko tärkeätä että akun kapasiteetti on esimerkiksi juuri 1500 mAh. Useimmissa kameroissa voi sitä paitsi käyttää monenlaisia akkuja. Ei ole ihme, jos paljous tuntuu ensikertalaisesta kaupan hyllyn edessä hämmentävältä.

Kameranvalmistajien lisäksi myös kirjava joukko tarvikeakkuvalmistajia akkuja tarjoaa tuotteitaan, jotka voivat olla selvästi alkuperäisakkuja edullisempia. Jotkut ovat jopa vain huonoja piraattikopioita. Mitä kuluttajan sitten kannattaisi valita? Voiko nauttia edullisista akuista ilman suurempaa riskiä, vai pitäisikö pysyttäytyä kameranvalmistajien omissa tuotteissa, koska he sanovat niiden olevan luotettavampia?

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!