Lystelt med lys for oven

Valoteltta on kuin pikkuruinen valokuvausstudio, joten se tuo kuviin ammattimaista ilmettä.

© Shutterstock

3 hyvää syytä käyttää valotelttaa

Valoteltta on kuin pieni valokuvastudio, jossa valaistusta voi hallita tarkasti ja samalla luoda kuviin tasainen tausta. Tässä kolme hyvää syytä käyttää valotelttaa.

torstai 4. maaliskuuta 2021 teksti C. Trant

Valoteltta on suosittu makro- ja mainostyyppisten tuotekuvaajien keskuudessa.

Tässä on kolme hyvää syytä käyttää valotelttaa – kuvasitpa hyönteisiä, kukkia tai kodin esineitä.

> Lue myös: 5 huomaamatonta kohdetta kuvattavaksi kotona

1. Valon ja varjojen hallinta 

Valoteltta antaa hyvän käsityksen siitä, miten saavutetaan paras valotus ja valaistus. Teltan käyttö opettaa samalla paljon varjoista ja niiden muodostumisesta sekä myös kuvattavien kohteiden asettelusta.

Voit helposti siirtää kohdetta valoteltassa niin, että varjot lankeavat toivotulla tavalla, ja sammuttamalla valon katoavat varjot kokonaan.

Useimmissa pienissä valoteltoissa on toiminto, jolla voi säätää valoa ja siten hallita varjojen kovuutta ja jyrkkyyttä. Usein voidaan myös säätää sävyjen värilämpötilaa.

ötökkä paskakärpänen valkoinen tausta

Hyönteisen yksityiskohdat näkyvät selkeästi valkoista taustaa vasten.

© Shutterstock

2. Liikuteltavuus

Valotelttaa on helppo kuljettaa mukana, koska se ei vie paljon tilaa, ja se on helppo pakata muun kuvauskaluston mukaan.

Useimpiin valotelttoihin voi kytkeä sähkövirran varavirtalähteestä, joten voit kuvata esimerkiksi hyönteisiä siellä, missä ne ovat.

Juuri nyt voit saada valoteltan lahjaksi ostaessasi kaksi Digikuvan numeroa hintaan 15,90 €. Valoteltan taustan väri vaihtelee mustan ja valkoisen välillä. Voit valita 30 kirkkaustason ja lämpimän ja kylmän valon vivahteiden välillä. Saat kaksi Digikuvan numeroa hintaan 15,90 €, johon sisältyvät toimitus ja lahja. Valoteltta on sinun!

Muurahainen mustaa taustaa vasten

Valotelttojen taustojen värivaihtoehdot ovat yleensä musta ja valkoinen, ja taustan väriä voidaan tietenkin vaihtaa.

© Shutterstock

3. Kuvankäsittelyn helpottuminen

Valoteltassa otettuja kuvia on helppo muokata mm. siksi, että pääkohdetta eivät peitä ja varjosta monet pienet tekijät kuten luonnossa kuvattaessa.

Yhtenäisen taustan ansiosta ei välttämättä tarvita (säätö)tasoja, joten (monien mielestä hankala) Photoshop ole välttämätön ohjelma kuvien käsittelyyn.

> Lue myös: Näin saadaan makrokuvista teräviä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!