Parempaa äänentoistoa videokuvaukseen

Irlantilainen Hähnel on julkistanut mikrofonin, joka sopii erinomaisesti peilijärjestelmäkameroilla tehtäviin videokuvauksiin.

tiistai 2. lokakuuta 2012

Useimmat uudet peilijärjestelmäkamerat tallentavat Full HD- eli teräväpiirtovideota, mutta suurin ongelma on äänen heikko laatu. Kameroiden omat mikrofonit ovat yleensä korkeintaan keskinkertaisia ja ne myös äänittävät samalla kameran omat äänet, kuten objektiivin tarkennusmoottorin ja kuvanvakaimen äänet. Näistä harmeista pääsee eroon käyttämällä riittävän hyvää ulkoista mikrofonia, joka kiinnitetään kameran salamakenkään.

Hähnelin uudessa MK200 -mikrofonissa on erityiset kaksoiskiinnikkeet, jotka eliminoivat tehokkaasti mekaanisen värinän sekä kameran omien äänten aiheuttamat häiriöt äänenlaadussa. Mikrofonin indikaattori ilmoittaa, milloin äänenvoimakkuus nousee haitallisen korkeaksi, jolloin äänentallennusta voidaan säätää pienemmälle. Mk200 mukana toimitetaan nk. Deadcat-mikrofonisuoja, joka poistaa tehokkaasti esimerkiksi tuulen aiheuttamaa kohinaa. Mk200 saapuu jälleenmyyjille lokakuun aikana ja sen verollinen suositushinta on n. 180 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!