Alustaa vai poistaa tiedostoja?

Kun on aika tyhjentää muistikortti, voi kuvia poistaa sieltä yksitellen tai koko kortin voi alustaa. Katso, kumpi on parempi tapa.

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Kun olet siirtänyt kuvat muistikortilta tietokoneelle ja varmuuskopioinut ne, voit tyhjentää kortin kahdella tavalla: joko alustamalla eli formatoimalla tai poistelemalla kuvatiedostoja yhden tai useamman kerrallaan.

Poistaminen hävittää kuvat, kun taas alustaminen poistaa kaiken datan ja uudelleenjärjestää kortin, joka tämän ansiosta pystyy taas ottamaan ja antamaan dataa maksimaalisella nopeudella. Täydellinen nollaus siis.

Käyttäjä voi myös suojata valitsemansa kuvat. Silloin nämä kuvat eivät häviä poistamalla – mutta kortin alustaminen hävittää nämäkin kuvat oheistiedostoineen.

Alusta säännöllisesti

Poistetut – ja joissain tapauksissa myös alustamalla tuhotut – tiedostot voidaan pelastaa sellaisilla ohjelmilla kuin SanDisk Rescue Pro. Mutta tämän varaan ei kannata laskea.

Kameran poistotoiminnolla kannattaa poistaa epäonnistuneet otokset, mutta kun kortti halutaan tyhjentää kokonaan, suosittelemme alustamista.

Parasta on alustaa kortti siinä kamerassa, jossa sitä käytetään.

Lisää valokuvaukseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia on lehden Kirjelaatikossa. Tämän numeron Kirjelaatikko on ladattavissa ylimpänä lehden tilaajille.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!