Eye-Fi lopettaa useiden muistikorttien tuen turvallisuussyistä

Eye-Fi luopuu turvallisuussyistä useiden suosittujen SD-muistikorttiensa tuesta.

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Vanhempien Eye-Fin langattomien wi-fi-muistikorttien omistajien kannattaa panna merkille, että suuri osa korttien toiminnallisuudesta on loppumassa.

EyeFi on nimittäin päättänyt lopettaa 14 tuotteen ja tuoteryhmän tuen, mukaan lukien hyvin suositun X2-muistikortin. Palvelin,joka pitää kortit ajan tasalla lopettaa toimintansa syyskuun 16. päivänä.

Syynä rajuun päätökseen on Eye-Fin mukaan huoli turvallisuusratkaisusta, jonka juuret ulottuvat aina vuoteen 2007, jolloin ensimmäinen Eye-Fi-kortti tuli myyntiin. "Kortin turvallisuus on osoittautunut haavoittuvaksi", kertoo yhtiö asiakkailleen lähettämässään sähköpostissa.

Alennusta uusista muistikorteista

Eye-Fi ei tarjoa mahdollisuutta päivittää nykyisiä muistikortteja, mutta lupaa 20 prosentin alennuksen niille asiakkaille, jotka haluavat ostaa uuden muistikortin.

Päätös vaikuttaa muistikortteihin, jotka tulivat markkinoille niinkin myöhään kuin vuoden 2015 maaliskuussa ja joita voi yhä löytyä kivijalka- tai nettikaupoista.

Eye-Fi on kiinnostanut varsinkin valokuvaajia, koska näiden SD-muistikorttien avulla kuvat voidaan ladata nopeasti wi-fin välityksellä palvelimelle tai tietokoneelle – myös silloin, kun kamerassa itsessään ei ole wi-fiä.

Eye-Fin mukaan asia koskee kaikkia X1-tuotteita sekä seuraavia X2-tuotteita: 4GB Geo X2, 4GB Connect X2, 8GB Explore X2, 8GB Mobile X2, 8GB Pro X2, 16GB Pro X2, Visioneer X2, SanDisk X2, Eye-Fi Centerin Mac- ja Windows-versioita, Eye-Fin Android- ja iOS-sovelluksia sekä Eye-Fi Center web -palvelua.

Nykyisin myös Pentaxin omistava elektroniikkajätti Ricoh, osti Eye-Fin aiemmin tänä vuonna.

Voit lukea Eye-Fin tiedotteen täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!