Maailman nopein muistikortti

SanDisk on saanut valmiiksi maailman ensimmäisen CFast 2.0 -tyyppisen muistikortin, joka tallentaa 4K-videota todella nopeasti. Toistaiseksi kortti toimii lähinnä vain ammattikäyttöön tarkoitetuissa videokameroissa.

maanantai 16. syyskuuta 2013

SanDiskin uusi muistikortti Extreme PRO CFast 2.0 on luku- ja kirjoittamisnopeudessaan vertaansa vailla. Sen voi tyhjentää peräti 450 megatavun sekuntivauhdilla, ja uusi data tallentuu sille 350 megatavun sekuntivauhdilla, mikä on puolet nopeammin kuin mihin XQD-tyypin kortit pystyvät.

Vielä nyt Extreme PRO CFast 2.0 -korttia voidaan käyttää lähinnä ainoastaan ammattivideokameroissa, kuten ARRI Amira ja ALEXA XT, mutta myös Canon tukee uutta standardia. Kortti on vielä tässä vaiheessa suunnattu 4K-videomateriaalin tallentamiseen, mutta lienee vain ajan kysymys, että korttia voidaan käyttää myös valokuvauskameroissa.

Nopeus ei ole Extreme PRO CFast 2.0:n ainoa etu. Se on myös tavallista kestävämpi, koska siinä ei ole metallisia kontaktipintoja, joiden vuoksi muistikortit ovat yleensä haavoittuvaisia. SanDiskin uutuuskortteja myydään 60 ja 120 gigatavun versioina. Suositushintoja ei ole vielä julkistettu, mutta koska ne on suunnattu 4K-videotyöskentelyyn, hinnat lienevät korkeita. SanDisk on myös samalla tehnyt ja esitellyt uusille korteille lukulaitteen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!