Pelasta kuvat muistikortilta

Kun kuvia ei enää löydykään muistikortilta, ne saadaan todennäköisesti pelastettua ilmaisohjelmalla.

maanantai 26. elokuuta 2013

Jos kameran näytölle tulee vikailmoitus, tai jos uusia kuvia sisältänyt muistikortti on vahingossa formatoitu, voi paniikki olla lähellä. Tällaisessa tilanteessa ei kortille saa tallentaa uusia kuvia tai muuta dataa, sillä se voi vaikeuttaa kadonneiden kuvatiedostojen pelastustyötä.

Ilmaisohjelma PhotoRec analysoi kortin ja etsii kuvat, vaikka kortin tiedostorakenne olisi tuhoutunut. Se lukee kortin tiedostot muttei kirjoita sinne uutta dataa, joten tilanne ei ainakaan pahene. Meidän kokemuksemme mukaan tämä ohjelma löytää muistikorteilta kadonneita kuvia, mihin muut ohjelmat eivät pysty.

Ohjelman käyttöliitymä on vanhanaikainen, ja ohjelmaa voi käyttää vain näppäimistön avulla. Siksi sen käyttö voi tuntua oudolta, mutta käyttöohje löytyy artikkelista.

Lataa PhotoRec

Ohjelma perustuu avoimeen lähdekoodiin ja on siksi ilmainen. Siitä on sekä Mac- että Windows-versio. Lataa zip-tiedosto, jossa on myös TestDisk-ohjelma, joka pystyy korjaamaan viallisen kiintolevyn. Voit ladata PhotoRecin ja TestDiskin täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!